Pirmo reizi notiks Valsts konkurss topošajiem džeza un estrādes mūziķiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

12. aprīlī Bites Blūza klubā notiks estrādes un džeza mūzikas audzēkņu ansambļu Valsts konkursa fināls. Izglītības programmas „Mūzika (estrādes un džeza mūzika)” konkurss norisinās pirmo reizi, turklāt šī programma ir visjaunākā mūzikas vidusskolu vēsturē, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

Konkursā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Ventspils Mūzikas vidusskolas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ansambļi. Katrs uzstāsies divdesmit minūtes.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija: viens no labākajiem Igaunijas basģitāristiem Toivo Unts, Manheinas Mūzikas un lietišķās mākslas augstskolas profesors, bundzinieks un perkusionists Mihaels Kitners no Vācijas, kā arī viens no vadošajiem Lietuvas džeza pianistiem Raimonds Dauginas.

Konkurss norisināsies no plkst. 14 līdz 17, savukārt plkst. 19 notiks ansambļa spēles meistarklase ar žūrijas piedalīšanos. Plkst. 20 tiks paziņoti rezultāti un apbalvoti dalībnieki. Ieeja uz pasākumu brīva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti