Pirmo Baltijas jūras koru konkursu iesāk koncerts Dubultos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jūrmalā 23.septembrī sākas pirmais starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, kas pulcēs ap 500 dziedātāju no astoņām Eiropas valstīm. Konkursu atklās visu koru koncerts Dubultu baznīcā pulksten 20, bet sacensības divās kārtās notiks sestdien un svētdien Dzintaru koncertzālē un to tiešraidē varēs klausīties Latvijas Radio 3 - "Klasika" ēterā.

Koncerta programmā ir Grīga, Pulenka, Skultes, Vaska, Rahmaņinova un citu komponistu skaņdarbi koriem.

Savukārt jau sestdien konkursā korus vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā būs kormūzikas profesionāļi no Francijas, Igaunijas, Lietuvas un Maltas, bet konkursa žūrijas priekšsēdētājs būs komponists Pēteris Vasks. Līdzās pašu izraudzītai programmai visiem koriem būs jāizpilda arī viens obligātais skaņdarbs – Riharda Dubras īpaši šim konkursam rakstīta dziesma.

Konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols atzīst, ka ar šo notikumu izdevies piepildīt senu sapni par kvalitatīvu augsta līmeņa koru konkursu tepat, Latvijā.

„Es domāju, ka šis konkurss noteikti ar laiku, un varbūt jau sākot ar pirmo gadu, ieņems ļoti nozīmīgu vietu gan Latvijas koru dzīvē, gan, es ļoti ceru, pasaules koru dzīvē. Jo mūsu mērķis ir padarīt šo konkursu par vienu no visaugstākā līmeņa koru sacensībām pasaulē," saka Ozols. "Jau pirmajā gadā, skatoties pēc pieteikumiem un koru kvalitātes, šķiet, ka mēs to latiņu varēsim uzstādīt pietiekami augstu. (..) Esam atlasījuši 11 korus no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Francijas un Slovēnijas.”

Jau vēstīts, ka trīs konkursā augstāko vērtējumu ieguvušie kori saņems naudas balvas ("Grand Prix" - 3500 eiro un īpaši radītu uzvarētāju kausu, 2. vieta – 2000 eiro, 3. vieta – 1000 eiro). Naudas balvas paredzētas arī labākajam diriģentam un par labāko obligātā skaņdarba (šogad - Riharda Dubras "Hail, O Star of the Ocean") interpretāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti