Pirmo «Austras balvu» iegūst Alise Joste

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmo "Austras balvu" – 2015. gada Latvijas labākā albuma titulu ieguvis Alises Jostes albums "Hardships are Ships", piektdien, 11. decembrī, „Latvijas Radio 5 - Pieci.lv” raidījumā „Pieci rīti” īsi pēc plkst. 8 paziņoja balvas balvas žūrijas pārstāvis Uldis Rudaks, klātesot žūrijas pārstāvjiem Laurim Anstrautam, Normundam Vucānam, Tomam Grēviņam.

Jau vēstīts, ka folkmūziķes Alises Jostes otrais studijas albums “Hardships are Ships” pie klausītājiem nonāca oktobra nogalē. Mūzikas izdevniecības “I Love You Records” paspārnē izdotais albums gaidīts teju piecus gadus.

Almumu Alise Joste ieskaņojusi pašas spēkiem savās lauku mājās, to pēcapstrādājis Gatis Zaķis un māsterējis Džo Lamberts, kurš ir palīdzējis tapt albumiem arī tādām grupām un mūziķiem kā "The National", Sharon Van Etten, Sondre Lerche, "Wye Oak" un daudziem citiem.

Kā norāda "Austras balvas" žūrijas pārstāvji, līdz pat pēdējā žūrijas dalībnieka balsojumam uz koktēlnieka Daniela Vainakovska radīto ozolkoka Austras koka trofeju pretendējuši trīs ieraksti, no kuriem par labāko beigās atzīts tieši „Hardships are Ships”.

Tā kā Alise Joste atrodas Lietuvā, par savu uzvaru viņa tika informēta telefoniski. Mūziķe neslēpa saviļņojumu, atzīstot, ka neesot ticējusi, ka varot uzvarēt.

„Protams, man gribējās cerēt, ka es varētu būt uzvarētāja, taču es sev to neļāvu, jo likās, ka - nē, tā taču nevar būt! Tā nu visu nakti nomurgoju, nevarēju kārtīgi pagulēt, gaidot šo mirkli. Tas ir ļoti liels gods būt pirmajai, kas iegūst „Austras balvu”, un esmu par to ārkārtīgi gandarīta,” teica Alise Joste

Jau vēstīts, ka „Austras balva” ir apbalvojums gada labākajam Latvijas albumam, neatkarīgi no tā žanra vai popularitātes. Uz balvu varēja pretendēt pilnīgi visi mūzikas ieraksti, kas izdoti laika posmā no 2014. gada 18. novembra līdz 2015. gada 18. novembrim Latvijā vai ārzemēs, ar vismaz vienu latvieti starp šī darba autoriem. No šī plašā albumu klāsta, žūrija balsojot izvēlējās 10 nominantus, kuri tālākā balsojumā pretendēja uz balvas iegūšanu.

Uz pirmo „Austras balvu” pretendēja šādi albumi:

  • Alise Joste – Hardships are Ships,
  • Instrumenti – Iekams,
  • Kashuks - Fiction,
  • Laika Suns – Gaismas lādiņš,
  • Mona De Bo – Īstenībā,
  • Ozols – Atpakaļ nākotnē,
  • Sigma – Sazaroto taku dārzs,
  • Skyforger – Senprūsija,
  • The Pink Elephant – Mellowing,
  • The Sound Poets – Pulsē.

Visi desmit nominanti iepriekšējos trīs nedēļu laikā viesojās „Pieci.lv” studijā, lai raidījumā „Pilnīgs vakars” sniegtu interviju (to ieraksti ir atrodami „Pieci.lv” „Youtube” kontā) un piedzīvotu savu albumu atskaņošanu radio ēterā pilnā garumā.

„Austras balvas” žūrijā līdz ar projekta organizētājiem – portāla „Intro.lv” žurnālistiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu - atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas žurnālistikā un mūzikas industrijā. To skaitā ir „Pieci.lv” dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, „Radio 7” izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, „Positivus” festivāla organizators Ģirts Majors, avīzes „Diena” mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, mūziķis Goran Gora, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla „Delfi” kultūras redaktors Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un žurnālists Mārtiņš Pavasaris, grupas „Satellites LV” līderis un portāla „TVNET” mūzikas redaktors Jānis Žilde, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, kā arī „Radio Naba” dīdžejs Atis Žagars.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti