Kultūras ziņas

Andreja Strokina ekstrēmās fotokolāžas

Kultūras ziņas

Tautas tērpu modes skate un gājiens

Muzikāli vizuālā performance "NeoArctic"

Pirmizrāde Radio kora un «Hotel Pro Forma» jaunajam projektam «NeoArctic»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī šodien pirmizrādi piedzīvos Latvijas Radio kora un dāņu teātra kompānijas „Hotel Pro Forma” jaunākais kopdarbs – kora opera „NeoArctic”. Mūzikas autori ir jaunais latviešu komponists Krists Auznieks, kurš pašlaik studē ASV, un britu tehno mūzikas producents Endijs Stots.

Izrādes režisore ir Kirstena Dēlholma. Viņas un Latvijas Radio kora sadarbības kontā ir arī iestudējums „Kara daba”, kas saņēma plašu atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs. „NeoArctic” būs stāsts par jaunu ģeoloģisku laikmetu, kam raksturīga iepriekš nepieredzēta cilvēka ietekme uz Zemes ekosistēmām. Komponists Krists Auznieks Latvijas Radio 3 kolēģiem iepriekš sacīja, ka sadarbība ar „Hotel Pro Forma” un Dēlholmu viņam ir ļoti interesanta:

„Es domāju, ka viņa [režisore] šo darbu patiesībā redz ļoti traģiskā veidā tādā ziņā, ka mūsu planēta ir slima visādos līmeņos. Sākot ar to, kas notiek cilvēkos un mūsu galvās. Šī tēma man jau bija tik ļoti aktuāla, ka viņa to vienkārši varēja pavērst vienā vai otrā virzienā, vai pamainīt skatījumu. Jo es pēc dabas esmu optimists un man ir svarīgi tajā visā redzēt labo. Redzēt, ka, jā – mēs esam tur, kur esam, bet ka ir taču kaut kas lielāks gan mūsos pašos, gan tajā, kā mēs sadzīvojam ar līdzcilvēkiem. Ka tas mūs kaut kā izglābs, ka mēs kā cilvēce vienmēr tiekam galā ar problēmām. Un man šķiet, ka Kirstena uz to vairs necer.”

Krists Auznieks
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

„Tas, ko viņi dara, ir ārkārtīgi neparasti visādos virzienos. Tajā ir gandrīz fizikāla vizualitāte. Kādreiz ir tā, ka tu klausies mūziku un tev iet tās frekvences cauri plaušām vai citiem orgāniem, tu jūti, kā basi rezonē ķermenī. Tad ar viņas vizuālo aspektu ir tā, ka reizēm kāda krāsa ir tik intensīva, ka es to pieredzu pilnīgi fiziski,” savus iespaidus par darbu pauda Auznieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti