Kultūras ziņas

Valmierā iestudēts stāsts par Pēteri Lūci

Kultūras ziņas

Ķīniešu papīra leļļu teātris Rīgā

Pirmatskaņota dziesmu kopa "ImKa. Shipsea. Nepāriet"

Pirmatskaņota dziesmu kopa «ImKa. Shipsea. Nepāriet»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirms 20 gadiem 1. decembrī dienasgaismu ieraudzīja Imanta Kalniņa un Ainara Mielava albums “Par lietām, kuras tā ar’ nekad nepāriet”. Lai atskatītos uz šī albuma virsotnēm, mūziķis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea izveidojis 12 mākslinieku apvienību “Nepāriet”, ar kuru kopā 20.augustā ikgadējos Piena svētkos jaunatskaņoja mūziku, kas viņu pašu ir dziļi personīgi un radoši ietekmējusi. Mākslinieku apvienībā iesaistījušies arī režisors Vladislavs Nastavševs un grupas “Mumiy Troll” līderis Iļja Lagutenko.

Ierasts šos Ainara Mielava rakstītos vārdus Imanta Kalniņai dziesmai dzirdēt Renāra Kaupera balsī, taču gandrīz 20 gadus pēc albuma “Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet” iznākšanas mūziķis Jānis Šipkēvics izveidojis mākslinieku apvienību “Nepāriet”, lai ikgadējo Piena svētku noslēguma dienā klausītāju vērtējumam nodotu gan šī albuma, gan arī “Turaidas Rozes” un “Menueta” kompozīcijas jaunā interpretācijā.

"Tas bija tāds sapnis, kuru es vispār nevarēju iedomāties, ka tas te tiešām varētu notikt – viss šis notikums ir ļoti, ļoti neparasts," atzīst Jānis Šipkevics. "Kad radās šis albums, man bija 15 gadu, un tajā laikā es biju turpat blakus, mēs ar Mārtiņu Mielavu spēlējāmies pa dārzu un gāzām visādus podus, kamēr Ainars Mielavs ar Imantu Kalniņu sāka savu sadarbību, un kaut kā tagad es uz to paskatījos pavisam savādāk un tikai tagad sapratu, cik man tas ir ļoti būtiski."

Jānim Šipkēvicam speciāli šai koncertprogrammai izveidotajā ansamblī izdevies apvienot māksliniekus, ar kuriem savulaik krustojušies radošie ceļi. Starp viņiem arī “Mumij Troļļ” līderis Iļja Lagutenko un režisors Vladislavs Nastavševs.

“Man tas zināmā mērā ir atklājums, kaut arī es zinu vēsturi, kā un kāpēc radušies šie albumi. Mani draugi ar to tapšanu bija saistīti personīgi, bet es nekad nevarēju iedomāties, ka pēc 20 gadiem es būšu daļa no šīs mūzikas. Tas bija kā no jauna piedzimt," saka grupas “Mumiy Troll” līderis Iļja Lagutenko.

Dziesmu kopas “ImKa. Shipsea. Nepāriet” pirmatskaņojums kluba “Piens” pagalmā ir iemūžināts un solās tikt nodots arī pašam komponistam. Un lai arī konkrētu plānu vēl neesot, ļoti iespējams, ka muzikālā programma piedzīvos arī atkārtojumu un turpinājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti