Pirmā «Latvijas cerība» – Aurēlija Šimkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” sestdien ar solokoncertu uzstāsies jaunā pianiste Aurēlija Šimkus. Koncertā skanēs Albana Berga, Johana Sebastiana Baha, Aleksandra Skrjabina un citu komponistu mūzika, kā arī pašas Aurēlijas komponēts klavierdarbs.

Kā Latvijas Radio pastāstīja Vidzemes koncertzāles programmu direktore Inese Zagorska, ar Aurēlijas Šimkus uzstāšanos koncertzāle „Cēsis” atklās jaunu koncertu sēriju „Latvijas cerība” ar mērķi saredzēt jaunos un talantīgos Latvijas mūziķus, kuri pēc dažiem gadiem varētu iemirdzēties jau uz lielajām pasaules skatuvēm.

„Šajā koncertciklā pirmais būs Aurēlijas Šimkus solokoncerts (..), kuru viņa ir īpaši gatavojusi Vidzemes koncertzālei un kurā skanēs reti dzirdēti skaņdarbi, piemēram, Ilonas Breģes klaviersonāte,” saka Zagorska.

„Noteikti klausītājiem būs interesanti dzirdēt arī pašas Aurēlijas radītu skaņdarbu “Three Summer Days Of The Fourteenth Year”, kura pirmatskaņojums notika Vācijā pagājušoruden un kurā varbūt tādā kontrastiem bagātā mūzikā atklājas pašas Aurēlijas iekšējā pasaule, kuru viņa acīmredzot ir varējusi izteikt tikai mūzikas skaņās,” norāda koncertzāles programmu direktore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti