Kultūras ziņas

Pirmizrāde satīriskajai komēdijai "Ūdens garša"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Jauniešu korim "Balsis" - 35!

«Pilnīgs trakums!» Jauniešu koris «Balsis» svin 35. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

35. dzimšanas dienu svin jauniešu koris "Balsis". Šo gadu laikā dziedātprieku korī piedzīvojuši vismaz 500 jaunieši no visas Latvijas, kopā sniedzot vairāk nekā 1500 koncertu. Atzīmēt jubileju koris 8. aprīlī dosies uz Ventspili. Koncertzālē "Latvija" pirmo reizi izskanēs Andra Sējāna īpaši "Balsīm" veltītais dziesmu cikls ar Vizmas Belševicas vārdiem "Par ziediem", kā arī Filipa Glāsa cikls korim "Songs From Liquid Days".

Pirms 35 gadiem jauniešu koris "Balsis" tapa kā draugu pasākums. Tad draugiem pievienojās draugu draugi un radinieki. Kori dibināja domubiedri kopš skolas sola, diriģenti Māris Kupčs un Kaspars Putniņš. Atceroties to laiku un kopā būšanu, prātā nākot apzīmējums – pilnīgs trakums!

"Mums bija šausmīgi interesanti. Tā bija fantastiska laika pavadīšana kopā, un es domāju, ka neviens to nenožēlo. Tāpēc arī visi tik ļoti turējās," atmiņās dalās Māris Kupčs. "Tad nāca otrā paaudze, kas bija tieši tādi paši kā mēs, tikai citādāki mazliet, bet tas viss ir saglabājies. Par šo paaudzi, kas tagad ir, man grūti teikt, vēl neesmu iepazinis, bet domāju, ka visas tās tradīcijas, kas ir ļoti jauka laika pavadīšana kopā un trakums, un bohēma arīdzan. Bet tā nav tā lielākā daļa. Pilnīgs trakums!"

Kori jau vairāk nekā 20 gadus vada diriģents Ints Teterovskis. Īsi pirms došanās ceļā uz Ventspili, kur koncertzālē "Latvija" gaidāms jubilejas koncerts, Teterovskis atzīst: "Kopumā noskaņojums ir labs, jo beidzot atkal varam kārtīgi dziedāt. Jo savā ziņā slapstīšanās dažādos sastāvos bija ļoti nogurdinoša. Ir tāds patīkams satraukums. Būs atkal zāle, kur nevis ar distancēšanos sēž, bet beidzot atkal visi var sēdēt tik, cik ietilpst."

Pirms jubilejas koncerta LTV paguva aprunāties arī ar dažiem koristiem. Vaicāta, kādēļ dzied korī un kāpēc tieši "Balsīs", Estere Pļavinska sacīja: "Tā ir tāda sirdslieta kopš bērnības. Manuprāt, tas ir ļoti labs veids, kā iepazīt daudzus jaunus cilvēkus, iepazīt dažāda veida kultūru gan Latvijā, gan pasaulē." Savukārt Emīlija Rūta Ozoliņa atzīmēja: "Man patīk dziedāt, un es zinu, ka "Balsīs" ir ļoti entuziastiski cilvēki, kas vienmēr iesaistās projektos un visādas vietas var apceļot. Un tā ir liela daļa no manas dzīves."

Par godu jubilejai šovasar, jūlija sākumā, iecerēts rīkot arī īpašu "Balsu" festivālu Īlē. Tajā aicināti piedalīties visi bijušie un arī esošie dalībnieki kopā ar ģimenēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti