Pilnīgi noteikti savādāk nekā ikdienā! Koris «Latvija» rāda zili zaļus brīnumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kā jau katrai brīnumainai komandai, arī korim “Latvija” ir sava mājvieta - Zirgu ielas koncertzāle, kuru paši koristi lepni sauc par savu pili. 28. un 29. decembrī plkst. 15.00 un 17.00 tajā tiks rīkoti sirsnīgi svētki, uz kuriem tiek gaidīti lieli un mazi klausītāji.

Aptuveni stundu garajā koncertuzvedumā varēsim iepazīties ar kora noslēpumiem, jo meklēsim un atradīsim atbildes uz daudziem jautājumiem: piemēram, no kā sastāv koris, ko kora dziedātāji ar savām balsīm var paveikt, ko īsti dara diriģents un vai viegli kļūt par kordziedātāju...

Īpašais kora pils notikums būs viesošanās pasaku pasaulē, kurā skanēs Arvīda Žilinska dziesmiņas bērniem, kas speciāli šim notikumam sagatavotas kora skanējumam. Koncertos skanēs arī Lauras Jēkabsones, Artura Maskata, Emīla Dārziņa, Raimonda Paula un Ingus Baušķenieka kordziesmas, kā arī vairākas īpaši šim notikumam veidotas dziesmu apdares.

Svētku vizuālo baudījumu papildinās smilšu kino īsfilmiņas, kuras uz vietas kora pilī radīs smilšu animācijas māksliniece Guna Miķelsone.

 

"Šie koncerti adresēti ne tikai bērniem, bet arī bērnu vecākiem – noteikti būs interesanti visai ģimenei," uzsver 28. decembra koncerta diriģents Valdis Tomsons, kuru 29. decembrī nomainīs diriģente Inita Kamarūte.

"Svētku laikā pats brīnišķīgākais ir tas, ja mēs šo laiku pavadām kopā – gan vecāki, gan bērni. Un atnākt uz koncertu visiem kopā – tas ir patīkams turpinājums Ziemassvētkiem," atzīmē koncertu producente Māra Jēgere.

Koris ļausies gan ziemas noskaņu melodijām, gan arī smieklu un prieka piepildītiem skaņdarbiem.

"Arī iepriekš jau esam kāpuši ārā no mūsu akadēmiskajām bruņām, un arī šis koncerts būs netipisks," atzīmē Tomsons. "Un tāds jau ir pats koncerta formāts – domāts bērniem un ģimenei, tāpēc jo mazāk saistības ar akadēmisko kori, jo labāk.

Pilnīgi noteikti būsim savādāki nekā ikdienā – rādīsim zaļus un zilus brīnumus!

Protams, visu pagaidām neatklāsim, ko dziedāsim – lai klausītājiem ir zināma pārsteigums, atnākot uz koncertu," atzīmē diriģents, taču pačukst, ka noteikti tiks atdarinātas dažādas skaņas: "Centīsimies parādīt kori ļoti daudzpusīgi: būsim gan pūtēju orķestris, gan balalaikas, būsim putnu un meža skaņas. Koris izdziedās tādas skaņas, kas ikdienā netiek dziedātas. Un to visu darīsim tikai un vienīgi ar balsīm!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti