«Pienvedēja piedzīvojumi» jubilejas koncertsēriju turpina ar akustiskiem koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grupa "Pienvedēja piedzīvojumi" ar koncertsēriju šogad svin 20.gadadienu. Pēc septiņu gadu pārtraukuma grupa izdevusi arī jaunu studijas albumu "Tā mēs dzīvojam".

"Pienvedēja piedzīvojumu" jaunajā albumā "Tā mēs dzīvojam" ir piecas jaunas dziesmas un desmit agrāko gadu dziesmu akustiskās versijas.

"Tas tapa posmos. Akustiskās dziesmas bija noaranžētas un nospēlētas divos koncertos, tās stāvēja neizmantotas. Mums radās ideja, ka tās noteikti ir kaut kur jāizmanto. Lai nebūtu jāizdod albums uz 18 vai 19 gadiem, skaidri sapratām, ka pie tās rocības, kāda Latvijā ir, un pie visa, kas notiek, - mēs sapratām, ka uz 20 gadiem tad arī izdosim kaut ko mazliet vairāk. Tā arī loģiski sanāca - bija akustiskās dziesmas, kas ir jau laiku pārbaudījušas, un otra puse - vajadzēja arī kaut ko jaunu," intervijā "Rīta Panorāmā" par albumu stāsta "Pienvedēja piedzīvojumu" mūziķis Māris Žigats.

Jautāti, kādas atziņas radušās, kopā muzicējot 20 gadus, Aldis Lunde saka: "Var salīdzināt - paklausīties, kā pirms 20 gadiem mēs skanējām un kā mēs tagad skanam. Varbūt ir lietas, ko mēs vairs neizmantojam. Tajā laikā likās - tas ir baigi forši, super skan, bet tagad tā vairs nevajag darīt."

Grupas sastāvs ir nemainīgs kopš 1994.gada, kad Māris Žigats, Aldis Lunde un Pēteris Lunde Sabilē nodibināja "Pienvedēja piedzīvojumus". Māris Žigats norāda - lai arī grupa nedaudz seko līdzi tendencēm, tomēr arī skanējuma ziņā 20 gadu gaitā "Pienvedēji" pieturējušies pie viena mūzikas stila.

"Protams, laiki mainās un mēs mazliet, bet tā [daudz] mainījušies neesam, man pašam tā šķiet. Mums dziesmas pašas par sevi ir atšķirīgas," norāda Māris Žigats.

Kā jau esam vēstījuši, grupa "Pienvedēja piedzīvojumi" 20 gadu jubileju ar koncertu "Palladium" koncertzālē Rīgā svinēja 3.oktobrī. Grupas jubilejas koncertu sērija turpinās ar diviem akustiskajiem koncertiem 26.novembrī kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā un 6.decembrī Jūrmalas teātrī. Abos koncertos piedalīsies īpašie viesi - Aigars Voitišķis un Mārtiņš Zilberts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti