Piena svētkos šogad uzstāsies Vestards Šimkus, koris «Kamēr...», fonds «Viegli» un citi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau piekto reizi Rīgā norisināsies Piena svētki, kas no viegla draugu eksperimenta izauguši līdz saturiskam pilsētas festivālam.

Šogad Piena svētki norisināsies divās Rīgas apkaimēs: 8.jūnijā Vecmīlgrāvī, kultūras pilī "Ziemeļblāzma" norisināsies "Piens Fest Ziemeļblāzma" kopā ar Latvijas Radio programmu "Klasika", savukārt 3.augustā Lucavsalā notiks "Piens Fest Spēle" sadarbībā ar jauniešu sabiedrisko mediju "Pieci.lv".

"Piens Fest Ziemeļblāzma" programmas pamatā ir šī brīža aktuālās vietējās mūzikas un citu kultūras vērtību apzināšana un kopā savešana. Paralēli mākslinieku priekšnesumiem notiks mākslas darbnīcas, spēles un citas aktivitātes. "Piens Fest Ziemeļblāzma" svētku pasākumā uzstāsies Raimonds Tiguls, mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda "Viegli", Vestards Šimkus, jauniešu koris "Kamēr…", grupas "Instrumenti" mūziķis Shipsi, Latvijas Radio Bigbends ar solistiem Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli.

Piena svētkos Raimonds Tiguls uzstāsies kopā ar stīgu kvartetu "Sinfonietta Rīga", koklētāju Laimu Jansoni, armēņu tautas pūšaminstrumentālistu Levonu Tevanjanu, solistēm Kristīni Kārkli-Puriņu un Jolantu Strikaiti.

Mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" atskaņos savas orģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Uz skatuves kāps Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs, Kārlis Kazāks un Jānis Šipkēvics.

Pasaulē pazīstamais latviešu pianists Vestards Šimkus kultūras pilī "Ziemeļblāzma" izpildīs Ferenca Lista, Roberta Šūmaņa, Džordža Geršvina, kā arī paša komponētus skaņdarbus.

Jauniešu koris "Kamēr…" Piena svētkos izpildīs daļu no savas nupat pirmatskaņojumu piedzīvojušās programmas "Amber Songs" ar dažādām latviešu tautasdziesmām, kuras īpaši šim projektam izraudzījies etnomuzikologs Valdis Muktupāvels. Apdares rakstījuši 17 komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis un Dzintara nozīmi latviešu folklorā.

Grupas "Instrumenti" mūziķis Shipsi Piena svētkos uzstāsies kopā ar Matīsu Čudaru un Lennartu Hejndelu no "Blondeblackblond", koklētāju Laimu Jansoni, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un arfisti Elizabetu Lāci.

Latvijas Radio Bigbends atskaņos jaunākās Raimonda Paula džeza dziesmas, pasaules džeza mūzikas klasiku un Latvijas mūziķu orģinālkompozīcijas.

Piena svētki kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 8.jūnijā sāksies plkst. 14. No plkst.18.15 "Piens Fest Ziemeļblāzma" tiešraidē būs klausāms Latvijas Radio programmā "Klasika". Ieeja Piena svētkos ir bez maksas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pienā svētki ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti