Piekto «Rīgas A Cappella festivālu» atklās «The Swingles»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar „The Swingles” koncertu 20. oktobrī koncertzālē „Palladium” tiks atklāts „Rīgas A Cappella festivāls”, kas šogad norisināsies jau piekto reizi. „The Swingles” ir viena no mūsdienu izcilākajām vokālajām grupām pasaulē.

„The Swingles“ vēsturiski ir nesaraujami saistīti ar leģendāro ansambli, piecu „Grammy“ balvu laureātiem, 20.gadsimta sešdesmitajos gados dibināto „The Swingle Singers“, kuri līdz tam nedzirdētos aranžējumos meistarīgi izdziedāja Baha fūgas un uzreiz tika pamanīti pasaules mērogā. „The Swingles“ turpina labākās savu priekšteču tradīcijas, aranžējot un izpildot visdažādāko žanru mūziku ar apbrīnojamu virtuozitāti un klausītājus saviļņojošu skanējumu.

Grupa sadarbojusies ar daudziem izciliem mūziķiem, tāpat arī „The Swingles” mūzika atskaņota slavenu seriālu un kinofilmu skaņu celiņos. „The Swingles” uzkrājusi bagātu muzikālo pieredzi ar krāšņu, daudzveidīgu repertuāru. Grupas jaunākie muzikālie meklējumi ir saklausāmi viņu šogad izdotajā albumā „Folklore”.

„Vokālās grupas „The Swingles” koncerts ir viens no lielajiem šī gada festivāla notikumiem. Pasaules vokālās mūzikas zvaigznes ar savu neparasti plašo un unikālo skanējumu pārsteigs daudzus un būs apliecinājums cilvēka balss neierobežotajām iespējām. Šis būs viens no nozīmīgākajiem koncertiem „Rīgas A Cappella festivāla” vēsturē,”  stāsta festivāla rīkotājs un nodibinājuma „Sing Latvia“ pārstāvis Guntis Cimiņš.

„Rīgas A Cappella festivāls” šogad norisināsies no 20. līdz 22. oktobrim. Festivāla viesi būs atraktīvā vokālā grupa „Solala” no Zviedrijas, uzstāsies Latvijas izcilnieces – vokālā grupa „Latvian Voices” ar savu jaunāko programmu „Sudrabs”.

Festivāla noslēgumā garīgās mūzikas koncertu Rīgas Domā sniegs kamerkoris „Blagovest”. Notiks meistarklases Dānijas pasniedzēju vadībā, koncertos piedalīsies 80 talantīgu jauniešu veidotais festivāla koris.

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti