Piektdien festivālā «Saulkrasti Jazz» spēlēs arī Mūzikas akadēmijas un Doma kora skolas apvienotais bigbends

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivāla "Saulkrasti Jazz" ikvakara koncertā piektdien, 20. jūlijā, klausītājus sagaida džeza, roka un pasaules mūzikas stilus apvienojošā grupa “Syncope” no Latvijas, “funky jazz soul” stilā muzicējošā apvienība “Gin‘Gas” no Lietuvas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas apvienotais bigbends.

Koncerts sāksies plkst. 19, un kā pirmie uz fstivāla skatuves atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", Ainažu ielā 74, kāps grupa “Syncope”, kurā kopš 2011. gada kopā muzicē Mareks Logins (bungas), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Āris Ozols (ģitāra), vēstīts festivāla mājaslapā. Visi trīs ir izglītoti profesionāļi ar bagātīgu muzikālo pieredzi dažādos mūzikas žanros gan Latvijā, gan ārpus tās.

“Syncope” pārstāv žanru, kurā apvienojas džeza, roka un pasaules mūzika. Grupa komponē un aranžē oriģinālmūziku, bet līdztekus tiek veidotas pasaulē zināmu un populāru skaņdarbu, ka arī latviešu tautasdziesmu apdares. Pērn grupa izdeva debijas albumu “Focus”.

Viņiem sekos jau 25 gadus pastāvošā grupa “Gin‘Gas” no Lietuvas. Grupu savulaik izveidoja “funk” mūziķi no Šauļiem, Viļņas, Klaipēdas un Paņevēžas. Sastāvs gadu gaitā ir bieži mainījies, taču šobrīd, kad uzsākts darbs pie jaunā albuma, tas ir nostabilizējies un kļuvis nemainīgs.

Grupu “Gin‘Gas” veido Remiģijs Ruoķis jeb “Funkit” (Remigijus “Funkit” Ruokis) – vokāls, Agne Mihalenkovaite (Agne Michalenkovaite) – vokāls, Ģintauts Gascevičs (Gintautas Gascevicius) – bungas, Pauļus Ruks (Paulius Rukas) – basģitāra, Vitolis Žuks (Vitolis Žukas) – taustiņinstrumenti, Aurims Povilaitis (Aurimas Povilaitis) – perkusijas, Arūns Viduolis (Arūnas Viduolis) – saksofons, Dmitrijs Ļevencovs (Dmitrij Levencov) – trompete, Valds Surdoks (Valdas Surdokas) – trombons, Laimons Urbiks (Laimonas Urbikas) – baritona saksofons, Vīkints Jasaitis jeb Vīķis (Vykintas “Vykis” Jasaitis) – ģitāra.

Koncertu noslēgs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas apvienotais bigbends, kas radīts pavisam nesen, 2018.gada janvārī. Bigbenda vadītājs ir saksofonists, flautists un komponists Dāvis Jurka.

Bigbendā spēlē abu skolu talantīgākie džeza nodaļu audzēkņi, kā arī papildspēki no citām nodaļām.

Koncertā skanēs bigbendu mūzikas klasika, kā arī modernāki aranžējumi. Koncertā piedalīsies arī Ingas Bērziņas vokālās klases studenti.

Katru dienu plkst.15 Saules laukumā Saulkrastos notiek arī festivāla bezmaksas koncerti. Piektdien muzicēs Rīgas Doma kora skolas un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi.

XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivālā "Saulkrasti Jazz" visas nedēļas garumā notiek ikvakara brīvdabas koncerti, kuros šogad piedalās džeza meistari no Baltijas valstīm, Austrijas, Francijas, Polijas, Ungārijas, Izraēlas un Armēnijas.

Sestdien pusdienlaikā paredzēts festivāla radošās nometnes audzēkņu bezmaksas koncerts, bet vakarā noslēguma koncertā uzstāsies Armēnijas džeza mūzikas pamatlicēji - Armēnijas valsts džeza orķestris, "jazz-rock" mūzikas apvienība no Polijas "Laboratorium" un dažādas muzikālās kultūras un stilus apvienojošais kolektīvs “Jazzatomy” no Latvijas.

Festivāla norises laikā, kā ierasts, notiek arī sitaminstrumentu, vokāla, taustiņinstrumentu, basa, ģitāras un pūšaminstrumentu meistarklases topošajiem mūziķiem, kuras vada starptautiski atzīti džeza mūzikas mākslinieki un pedagogi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti