Dienas ziņas

Grāmata režisora Z.Ķestera piemiņai

Dienas ziņas

Kurzemē vecāki stāv rindās

Pasaules koru olimpiādes atskaņu koncerttūre

Pieci kori devušies Pasaules koru olimpiādes atskaņu koncerttūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kopš brīža, kad izskanēja 8.Pasaules koru olimpiādes pēdējais akords ir pagājis jau pusgads. Vēlme vēlreiz sajust kaut daļiņu no tā brīža noskaņas, likusi izveidot koncerttūri ''Mana dziesma'', kurā piecu koru izpildījumā izskanēs 11 skaņdarbi no Pasaules koru olimpiādes repertuāra. Pirmais koru olimpiādes atskaņu koncerts notika Dobelē.

Neraugoties uz to, ka ir pats ziemas vidus, Dobeles kultūras namā uzvirmojušas vasarīgas noskaņas un spilgtas atmiņas no 8.Pasaules koru olimpiādes.

"Ļoti liels iespaids mums palika par tām dziesmam, kuras dziedāja eksotisko valstu pārstāvji. Mums bija tik atraktīvs solists, ka mēs laikam iemīlējāmies gan puisī, gan dziesmā, gan arī Āfrikas kontinentā," stāsta kora ''Rīgava'' dalībniece Ingrīda Sproģe.

Vestibilā  izkārtoti fotogrāfijās iemūžinātie spilgtākie mirkļi, bet tikmēr piecu koru dalībnieki jau atkal gatavojas kāpt uz skatuves.

"Tas laikam nekad no galvas neizies. Tas bija tik jauks pasākums Rīgā, un mēs esam priecīgi, ka šeit varam to turpināt, un ļaut noklausīties dziesmas cilvēkiem, kuri varbūt netika uz Rīgu tai laikā," pavēstīja kora ''Rīgava'' dalībniece Astrīda Vītoliņa.

Ideja par koncerttūri ''Mana dziesma'', kurā skanētu vismaz daļa no Pasaules koru olimpiādē izskanējušajām dziesmām, radās sieviešu korim ''Vizma'' un jauktajam korim ''Ulbroka''. Ar atsaucību to uztvēra arī kori ''Rīgava'', ''Vaivari' un ''Spārni''.

"Repertuāru, ko mēs apguvām šajā vasarā diez vai kaut kur citur mēs tā varētu izdziedāt, bet tā kā gribējās vēl vienreiz to visu akcentēt, atcerēties, izdzīvot. Tāpēc šodien šāds koncerts notiek," skaidro kora ''Vizma'' prezidente Sarmīte Marcinkeviča. 

 Plānots, ka koru olimpiādes atskaņu koncerts notiks visu piecu koru dzimtajās pilsētās, bet, ja būs interese, turneja varētu arī tikt paplašināta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti