Rīta Panorāma

Skype intervija ar Giedri Žickīti un Uldi Cekuli

Rīta Panorāma

Intervija ar Sandi Ģirģenu

Piecas jaunās komponistes tiešraides koncertā "Krakova.Oslo.Bāzele.Trieste"

Piecas jaunās komponistes tiksies tiešraides koncertā «Krakova. Oslo. Bāzele. Trieste»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Piecu jaunās paaudzes latviešu komponistes 28. novembrī video tiešraidē no Rīgas Latviešu biedrības nama satiksies koncertprogrammā un sarunās “Krakova. Oslo. Bāzele. Trieste”.

Koncertprogramma ir izveidota kā nelieli to piecu komponistu portreti, kuras studējušas kompozīciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet vēlāk devušās studiju un darba gaitās uz ārzemēm – Renāte Stivriņa uz Krakovu, Sabīne Ķezbere uz Oslo, Anita Mieze un Anastasija Kadiša-Teodoridu uz Bāzeli, Ieva Klingenberga uz Triesti.

Video tiešraidē būs vērojams koncerts no Latviešu biedrības nama Zelta zāles, kura laikā paredzētas arī Dāvja Eņģeļa moderētas muzikologu sarunas par mūziķu un komponistu emigrācijas tēmu dažādos laikos un intervijas ar pašām komponistēm.

Koncertā piedalās: Ilona Meija (flauta) Renāte Lodziņa (oboja), Andrejs Reinis Zitmanis (klarnete) Zane Ozola (fagots), Ilmārs Bērziņš (mežrags), Guntars Freibergs (marimba), Anta Puķīte, Edgars Zvagulis (akordeons), Arvīds Zvagulis, Ivars Brīnums (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Viktors Stankevičs (kontrabass) un diriģents Kaspars Ādamsons.

Video tiešraide bez maksas būs redzama Latvijas Komponistu savienības “Facebook” lapā.

Koncertu organizē Latvijas Komponistu savienība sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību un Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisiju un finansiālu Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti