Dzimuši Rīgā

Intervija ar Maiju Kovaļevsku

Dzimuši Rīgā

"Dzimuši Rīgā" LTV komandu stiprinās BBC eksperti

Intervija ar Dāvi Sīmani un Ievu Rozentāli

Pie Operas top skatuve - dārgakmens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pie Latvijas Nacionālā operas jau skatāmas grandiozas brīvdabas skatuves apveids – svētdien, 6.jūlijā, te notiks pasaules mūzikas zvaigžņu koncerts "Dzimuši Rīgā".

Koncerta «Dzimuši Rīgā» programma aptvers plašu mūzikas un mūziķu spektru, prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus – būs pārstāvēta folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un izcili Latvijas operdziedoņi.

Koncerta režisors Dāvis Sīmanis stāsta, ka Aigara Ozoliņa iecerē skatuve tiek veidota kā dārgakmens, kura šķautnes ir izcilības - Latvijā dzimuši talantīgi cilvēki, kuri šobrīd strādā uz Eiropas un pasaules skatuvēm. Viņi arī paši ir kā dārgakmeņi, un mūzika viņu starojumu ienesīs Rīgas pilsētvidē.

Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle pavēstīja, ka svētdienas vakara koncerta tiešraides translāciju no Rīgas pieteikušas deviņu valstu televīzijas - Šveices (RSI Switzerland), Spānijas (RTVE Spain), Andoras (RTVA Andorra), Slovēnijas (RTVSLO Slovenia), Ukrainas (NTCU Ukraine), Bulgārijas (BNT Bulgaria), Somijas (YLE Finland), Lietuvas (LRT Lithuania) un Igaunijas (ERR Estonia). Sadarbībā ar Latvijas Televīziju koncertu pārraidīs prestižais kultūras kanāls ARTE (Francija, Vācija, Austrija, Šveice), savukārt koncertu tiešraidē internetā varēs skatīties ikviens mūzikas cienītājs ARTE Live.

Tātad koncertu Eiropā redzēs un dzirdēs daudzi miljoni televīziju skatītāji un radio klausītāji.

Latvijā koncerta «Dzimuši Rīgā» tiešraidi plkst.22:00 varēs klausī arī Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 – "Klasika". Savukārt pirms koncerta plkst.21:35 izskanēs sarunas ar koncerta dalībniekiem un tā veidotājiem.

Koncerts "Dzimuši Rīgā" ir viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 centrālajiem pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti