Dzimuši Rīgā

Unikālais koncerts "Dzimuši Rīgā" jau šo svētdien LTV1

Dzimuši Rīgā

Intervija ar Maiju Kovaļevsku

Top "Dzimuši Rīgā" skatuve

Pie Latvijas Nacionālās operas top koncerta «Dzimuši Rīgā» skatuve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 6.jūlijā, gaidāms viens no spožākajiem Eiropas Kultūras galvaspilsētas notikumiem - koncerts "Dzimuši Rīgā", ko tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijā. Pie Latvijas Nacionālās operas jau no pagājušās nakts top grandioza, scenogrāfa Aigara Ozoliņa radīta skatuve, uz kuras uzstāsies slavenākie Rīgā dzimušie mūziķi un tiks atskaņota izcilākā Latvijā radītā mūzika.

Spītējot lietum, celtniecības darbi pie Latvijas Nacionālās operas  rit pilnā sparā. Lielā skatuve, uz kuras izvietosies orķestris, kori un solisti, jau ir gandrīz uzbūvēta. Īpaša uzmanība un darbs tiek veltīts vienai no sarežģītākajām scenogrāfa Aigara Ozoliņa idejām - īpašām konstrukcijām ar spoguļa virsmu skatuves priekšplānā, kas iecerētas kā apkārtējo vidi un gaismu atstarojošas.

Savukārt parka malās tiek montētas vairāku metru augstas sastatnes gaismu aparatūrai, no kurām opera un Rīga tiks izgaismota svētdienas koncerta vakarā.

Pilnīgi skaidrs, ka Rīgas viesiem un iedzīvotājiem nāksies samierināties ar ierobežojumiem visas nedēļas garumā, pārvietoties šajā rajonā. Tomēr, ņemot vērā unikālo projektu, kuru Latvijas Televīzija tiešraidē translēs visā Eiropā, tik rūpīga un savlaicīga gatavošanās ir saprotama.

Kā vēstīts, koncertā "Dzimuši Rīgā" 6.jūlijā pulcēsies daudzi pasaules slavu iemantojuši latviešu mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti