Pie Brīvības pieminekļa notiks Baltijas ceļa 25. gadadienas lielkoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

23.augustā pulksten 21 Rīgā pie Brīvības pieminekļa notiks Baltijas ceļa 25. gadadienai veltītais lielkoncerts.

Šogad aprit 25 gadi kopš Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji sadevās rokās, vienojot vairāk nekā miljonu cilvēku ķēdē, kas visā pasaulē kļuvusi par simbolu centieniem pēc brīvības un neatkarības. Atceroties šo unikālo notikumu, lielkoncerta ideja balstīta uz Baltijas valstu vienotības apliecinājumu.

Koncerta kodolu veidos Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" trīs Baltijas valstu diriģentu - Māra Sirmā (Latvija), Paula Megi (Igaunija) un Modesta Pitrena (Lietuva) - vadībā. Koncerta solisti būs Daumants Kalniņš, Ieva Prudņikovaite un Jeronimas Milius. Koncertā piedalīsies arī grupa "Remix".

Lielkoncertā skanēs Latvijas komponistu Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Ulda Marhilēviča, Borisa Rezņika kompozīcijas, kā arī skaņdarbi, ko sarakstījuši Lietuvas un Igaunijas komponisti - Arvidas Malčus, Rokas Radzevičius, Villems Kaps un Tonis Megi.

Koncerta scenogrāfiju, gaismu režiju un videoprojekcijas veidos Māris Kalve, Mārtiņš Feldmanis un Didzis Jaunzems.

Koncerts tiešraidē plkst. 21 būs skatāms Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā un klausāms Latvijas Radio pirmajā programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti