Pianists Vestards Šimkus atskaņos paša komponētu mūziku Dzintaru koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

30. oktobrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar paša komponētās mūzikas programmu divās daļās “Gaismas lāses” koncertu sniegs pianists un komponists Vestards Šimkus, ļaujot klausītājiem ielūkoties savā muzikālajā dienasgrāmatā, informēja koncertzāles pārstāvji.

Pats autors par koncertprogrammu teicis, ka tie ir īpaši gaiši un laimes pilni darbi, kuri sarakstīti pēdējo gadu laikā: “Skaņdarbus vieno gan viegli ēteriska, gan spēka un enerģijas pilna gaiša noskaņa un laimes sajūta. Lielākā daļa manas mūzikas ir tapusi, iedvesmojoties no pastaigām, kurās ik dienas dodos pa mežiem un pļavām netālu no savām mājām Kurzemes pusē. Šo pastaigu laikā esmu ieraudzījis, cik dažādos veidos saules vai mēness gaisma var atkal un atkal apspīdēt un, šķiet, pat iekrāsot vienu un to pašu ainavu, koku, ezeru vai jūras krastu. Šajā koncertā dzirdamā mūzika ir kā esence no tā, ko esmu improvizējis pēc šīm pastaigām, atgriežoties pie klavierēm un mēģinot izteikt redzēto mūzikā. Manuprāt, šādas mūzikas radīšana ir veids, kā rakstu savu vispersoniskāko dienasgrāmatu."

Šimkus ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Starptautisku uzmanību pianists pievērsis, sadarbojoties ar "BBC" filharmonisko orķestri, Birmingemas simfonisko un Francijas Nacionālo orķestri, Ziemeļvācijas Radio simfonisko orķestri, "Kremerata Baltica" u.c. Viņš koncertējis tādās ievērojamās vietās kā Vīnes un Berlīnes Konzerthaus, Tokijas opera, Olivjē Mesiāna zāle Francijas Radionamā, Bervalda zāle, Stokholmas Konserthuset, Prāgas Rudolfinum, Barselonas Palau de Musica, Šanhajas Oriental Art Centre un Amsterdamas Concertgebouw

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti