Pianists Osokins ar panākumiem atgriežas no pianistu konkursa ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas pianists Andrejs Osokins, piedaloties Starptautiskajā Klīvlendas pianistu konkursā Ohaio štatā, ieguvis balvu par labāko baroka mūzikas izpildījumu, informēja pianista publicitātes koordinatore Aira Laiviņa.

Prestižajā Klīvlendas pianistu konkursā Osokins izpildīja Johana Sebastiana Baha Prelūdiju un Fūgu mi bemol minorā no „Labi temperētā klavesīna”.

Šis konkurss ir viens no prestižākajiem pianistu konkursiem pasaulē, kas notiek reizi divos gados. Savulaik panākumus tajā guvuši tādi izcili pianisti kā Sergejs Babajans un Aleksandrs Gindins. Sākotnēji konkurss tika saukts Robēra Kazadezī vārdā, bet vēlāk to pārdēvēja. Konkursā drīkst piedalīties pianisti no visas pasaules vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Dalībnieku atlase notiek divās kārtās.

Šogad konkursā piedalījās pianisti no Šveices, ASV, Ķīnas, Francijas, Polijas, Korejas, Gruzijas, Krievijas, Vjetnamas, Ukrainas, Āfrikas, Taivānas, Vācijas un Baltkrievijas. Pirmo prēmiju ieguva krievu pianists Stanislavs Kristenko, kurš patlaban studē ASV.

Osokins jau ir daudzu starptautisku pianistu konkursu laureāts. 2012.gadā vien viņš piedalījās un par laureātu kļuva trijos konkursos. Pianists pērn Parīzē piedalījās „Long-Thibaud-Crespin Competition” konkursā, Dublinā viņš piedalījās „The Dublin International Piano Competition” konkursā, bet Līdsā - konkursā „Leeds International Pianoforte Competition”.

2010.gadā Osokins guva lielus panākumus Karalienes Elizabetes Starptautiskajā pianistu konkursā Briselē, 2009.gadā Londonas Starptautiskajā Pianistu konkursā un 2008.gadā Bēthovena konkursā Londonā. 2008.gada oktobrī pianists kļuva par piektā Starptautiskā Jāzepa Vītola pianistu konkursa pirmās vietas laureātu, kā arī ieguva žūrijas speciālo balvu par labāko Jāzepa Vītola skaņdarbu atskaņojumu un skatītāju simpātiju balvu.

Osokins ir Latvijas Mūzikas akadēmijas Gada balvas un Latvijas Lielās mūzikas balvas 2008.gada laureāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti