Kultūras ziņas

"Kilograms kultūras 2017" - kategorija "Pārsteigums"

Kultūras ziņas

"Kilograms kultūras 2017" - kategorija "Teātris"

Rīgā atgriežas pianists Nikolass Angeličs

Pianists Nikolass Angeličs uzstāsies kopā ar Nacionālo simfonisko orķestri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 12. janvārī sagādājis klausītājiem pārsteigumu, jo Rīgā atkal uzstāsies viens no pasaules izcilākajiem pianistiem Nikolass Angeličs. Programmā “Angeličs. Bēthovens. Poga. Harmonija” LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā skanēs Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts un Sergeja Prokofjeva Piektā simfonija.

Izcilais pianists iepriekš viesojās Rīgā 2015. gada rudenī un kopā ar LNSO un Andri Pogu atskaņoja Roberta Šūmaņa Klavierkoncertu.

Nikolass Angeličs ir visā pasaulē pazīstams pianists ar spēcīgu skatuvisko harismu un oriģinālu muzikalitāti. Viņš vairākkārt sadarbojies ar Andri Pogu ievērojamos Eiropas mūzikas namos un apliecinājis augstu atzinību LNSO, ar ko pirmoreiz satikās 2015. gadā.

2003. gadā Angeličs debitē ar “Ņujorkas filharmoniķiem” un Kurtu Mazūru Linkolna centrā. Drīz viņš saņem uzaicinājumu no Vladimira Jurovska Maskavā atklāt Krievijas Nacionālā orķestra koncertsezonu. Angeličs sadarbojies ar Francijas Radio filharmoniķiem, „Orchestre de Paris”, Francijas Nacionālo orķestri, Sanktpēterburgas filharmonijas SO, Tulūzas orķestri, Štutgartes Radio orķestri, “Pitsburgas simfoniķiem”, “Londonas filharmoniķiem”, Mālera kamerorķestri un daudziem citiem.

Būdams aktīvs kamermūziķis, Angeličs sadarbojies ar Reno Kapisonu, Maksimu Vengerovu, Dmitriju Sitkovecki, Džošuu Belu, Žerāru Kosē u. c. Viņa ievērojamākie mūzikas ieraksti ir Brāmsa, Ravela un Rahmaņinova mūzikas programmas, Lista “Ceļojumu gadi”, Brāmsa klaviertrio cikls, sonātes klavierēm un vijolei ar Reno Kapisonu, Brāmsa Pirmais un Otrais klavierkoncerts ar Pāvo Jervi un Frankfurtes Radio orķestri. Angeliča albumus izdod ierakstu nami „Harmonia Mundi”, „Lyrinx”, „Erato”, „Mirare” un „Decca”.

Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts ir viens no savdabīgākajiem žanra paraugiem – smalka, sapņaina fantāzija, kuras ritējums ikreiz sagādā pārsteigumus.

Sergeja Prokofjeva Piektā simfonija ir ģeniālā krievu meistara "magnum opus", tā komponēta 1944. gadā un, pēc paša autora teiktā, rezumē nozīmīgu viņa daiļrades posmu. Labas simfoniskās mūzikas cienītājiem vispār te ir viss, ko var vēlēties, – majestātisks mērogs, raksturīgas intonācijas, motorisks “draivs”, traģisks izmisums un spēcīgs dzīvības apliecinājums.

Koncerts “Angeličs. Bēthovens. Poga. Harmonija” notiks 12. janvārī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Pirms koncerta plkst. 18.18 Lielās ģildes Minsteres zālē notiks “Pirmskoncerta sarunas”, ko vadīs Orests Silabriedis. Ieeja bez maksas, uzrādot koncerta biļeti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti