Pianists Dainis Tenis ar jaunu solo projektu koncertēs Kuldīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pianists Dainis Tenis publicējis mūzikas-mākslas video, savukārt 20. augustā Kuldīgā dzīvajā izpildījumā ar klavierbūvētāja Dāvida Kļaviņa “Una Corda” klavierēm publikai tiks atskaņoti skaņdarbi no pianista topošā albuma “Decoder”, informēja mūziķa pārstāvji.

Mūziķa Daiņa Teņa un klavierbūvētāja Dāvida Kļaviņa radošā sadarbība salīdzinoši nejauši aizsākās šī gada pavasarī un nu ir rezultējusies mūzikas video, kas tapis “Klavins Piano” klavieru darbnīcā, Dainim ar unikālajām “Una Corda M189” klavierēm atskaņojot savu jaundarbu “Walls”.

Darba nosaukumā iekļauta fonētiska spēle starp vārdiem “waltz” un “walls” (latviski – “valsis” un “sienas”). “Pirmo reizi ciemojoties Kuldīgas Kaļķu ielas kvartālā, man radās Francijas provinces sajūta, kas muzikāli asociējas ar valsi. Nevis tādu valsi, ko dejo augstmaņu sarīkojumos vai pretēji – zaļumballēs, bet gan klusu un intīmu skaņu šarmantas mazpilsētas ieliņās. Tādējādi es vēlējos nojaukt tradicionālus pieņēmumus par valša žanru,” skaidroja Dainis Tenis.

Dainis Tenis ir pianists, kurš ērti jūtas, atrodoties uz robežas starp klasisko un neakadēmisko mūziku. Kopš Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolvēšanas viņš darbojies gan kā pianists solists, gan kā instrumentālās grupas “Dagamba” dalībnieks. Šobrīd tapšanas stadijā ir Daiņa pirmais soloalbums “Decoder”, kurā mūziķis apvienojis sev tuvus trīs mūzikas žanrus – klasisko, ambiento un elektronisko mūziku.

Dāvids Kļaviņš pastāstīja: "Kopš uzsākām klavierbūvi Kuldīgā, esmu gandarīts par ievērojamu dzīves un darba kvalitātes kāpumu. Starp īpaši iepriecinošiem momentiem ir iespēja klātienē iepazīties un sadarboties ar Latvijas pianistiem. Tā arī sapazināmies ar Daini Teni, viņam spontāni patika mūsu ražotās klavieres, tāpat kā mani dziļi iespaidoja Daiņa izcilā, radošā klavierspēles meistarība. Esmu ļoti pateicīgs un priecīgs par dažādu veidu radošiem projektiem, kādus ar Daini esam ieskicējuši, attīstot sadarbību, un iespēju kopēji veicināt skaistās Kuldīgas pilsētas kultūrvides bagātināšanu.”

“Una Corda” klavieres ir būvētas pēc principa "viena stīga uz vienu noti" un ir unikāls mūzikas instruments, kas kopš 2020. gada septembra, kad uzņēmums “Klavins Piano” savu darbnīcu pārcēla no Ungārijas uz Kuldīgu, tiek būvēts Latvijā. “Una Corda”, tāpat kā pasaulē zināmie Dāvida Kļaviņa vertikālie flīģeļi, tiek izgatavoti pēc īpaša pasūtījuma, un viena instrumenta būvniecība ilgst aptuveni vienu gadu.

Daiņa Teņa jauno albumu un pianista satikšanos ar “Una Corda” klavierēm būs iespējams piedzīvot klātienē 20. augustā pulksten 20.00 Kaļķu ielas kvartālā Kuldīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti