Rīta Panorāma

Laikmetīgās keramikas izstāde "Klons"

Rīta Panorāma

Intervija ar Andu Čakšu

Intervija ar Andreju Osokinu

Pianists Andrejs Osokins: Vītola klaviermūzika dod fantastisku brīvību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 22.jūnijā, Mazajā Mežotnes pilī klaviermūziku atskaņos Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. Kā pastāstīja Andrejs Osokins, koncerts iecerēts intīmā atmosfērā un atskaņoti tiks latviešu komponisti.

Osokins neslēpa, ka priecājas par iespēju šogad spēlēt divus atšķirīgus koncertus. 26.jūlijā gaidāms lielais koncerts Dzintaru koncerzālē, taču jau 22.jūnijā trīs Osokini demonstrēs latviešu klaviermūzikas varenību un daudzveidību Mazajā Mežotnes pilī.

Andrejs Osokins pastāstīja, ka atskaņos Jāzepa Vītola klaviermūziku, kas plašākai publikai skan retāk nekā leģendārā komponista kora mūzika, taču ir meistarīgi uzrakstīta. “Tā dod pianistam fantastisku brīvību,” atzina Osokins.

Andrejs Osokins atskaņos arī Volfganga Dārziņa mūziku. Pianists norādīja, ka ārkārtīgi ciena šo komponistu, jo tas, būdams sava izcilā tēva dēls, tomēr ir gājis atšķirīgu ceļu un rakstījis ļoti lakonisku, neromantisku un mūsdienīgu mūziku, tādējādi atrodot savu valodu.

Koncertā Mazajā Mežotnes pilī skanēs arī citu latviešu komponistu skaņdarbi – piemēram, no Pētera Vaska cikla “Gadalaiki”. Tiks atskaņoti arī aizmirstie vai mazāk zināmie skaņdarbi – piemēram,  Artūra Grīnupa mūzika un Jāņa Zālīša agrīnā daiļrade. Osokins uzsvēra ­– lai arī Zālītis plašākai publikai zināms kā operas direktors un brīnišķīgs kora dziesmu autors, viņam ir arī ļoti svaiga, lakoniska, brīnišķīga klaviermūzika.

Koncerts "Trīs Osokini. Latviešu komponistu klaviermūzika Saulgriežu laikā" notiks piektdien, 22.jūnijā, plkst. 20.00 Mazajā Mežotnes pilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti