Rīta Panorāma

Geišas gatavojas Jaunajam gadam

Rīta Panorāma

Intervija ar mūziķi Ati Zviedri

Intervija ar pianistu Andreju Osokinu

Pianists Andrejs Osokins šoziem klausītājiem piedāvās piecas dažādas koncertprogrammas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šajā ziemā pianists Andrejs Osokins atskaņos komponistam Ludvigam van Bēthovenam veltītu solokoncertu, koncertprogrammu kopā ar dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo, kā arī plānots Ziemassvētku koncerts ar orķestri "Rīga" diriģenta Valda Butāna vadībā, informēja mūziķa pārstāvji.

10. decembrī Krustpils Kultūras namā Jēkabpilī izskanēs Andreja Osokina solokoncerts "Osokins – Bēthovenam", kas ir veltījums pianista iemīļotajam komponistam Ludvigam van Bēthovenam 250. jubilejā. Kopš šīs programmas pirmatskaņojuma 2020. gadā tā atskaņota ne tikai koncertzālēs Latvijā, bet arī Vācijā, un joprojām turpina savu ceļu pie klausītājiem.

12. decembrī Jelgavas Kultūras namā pirmatskaņojumu piedzīvos Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo jaunā koncertprogramma "Mēness starus stīgo", kurā iekļauta daudzveidīga latviešu komponistu klaviermūzika –  Emīla Dārziņa dziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmas īpaši veidotās aranžijās. Šī koncertprogramma tika radīta valsts svētku laikam un mūziķiem ir ļoti nozīmīga, jo tajā tiks izceltas latviešu klasiskās mūzikas pamatvērtības un bērnības atmiņas, vairojot piederības sajūtu Latvijai.

Nedēļu vēlāk, 19. decembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" Andrejs Osokins svinēs savu un arī leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzimšanas dienu ar koncertizrādi "100 gadi ar Piafu", kuru Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo radīja 2015. gadā kā eksperimentālu starpžanru projektu. Izrādē apvienoti gan Piafas leģendārākie hiti un mazāk zināmas dziesmas, gan klasiskā mūzika, kas, skanot dziedātājas dzīves laikā, iedvesmoja viņu un radīja atmosfēru 20. gadsimta Parīzē. Koncertizrādi papildinās režisores Jekaterinas Lanskajas veidotā īsfilma "La Vie en Rose", kura šovasar tika uzņemta Morberga villā Jūrmalā.

Ziemassvētku noskaņa 22. un 26. decembrī valdīs VEF Kultūras pilī, kur izskanēs koncerti "Tiekamies Ziemassvētkos. Ielūdz Andrejs Osokins un orķestris "Rīga"". Šī būs diriģenta Valda Butāna, orķestra "Rīga" un Andreja Osokina trešā tikšanās uz vienas skatuves. Šoreiz tiks atskaņots komponista Džordža Geršvina Klavierkoncerts Fa mažorā, ko pūtēju orķestra sastāvam aranžējis Martins Horhe. Geršvina mūzika šogad pianistam ir īpaši nozīmīga – tā daudz izpildīta ne tikai koncertos, bet arī izdota Andreja Osokina jaunajā albumā "Two Worlds", kas daļēji veltīts šim komponistam. Koncertā izskanēs arī Leonarda Bernsteina, Arturo Markesa skaņdarbi un Ziemassvētku melodijas orķestra izpildījumā.

Mēnesi vēlāk, 22. janvārī, koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā izskanēs Andreja Osokina, Sergeja Osokina un Georgija Osokina koncerts "Pianisma zvaigznes. Trīs Osokini".

Andrejs Osokins pastāstīja: "Man ir liels prieks, ka šoziem notiek tik daudz un dažādi pasākumi visā Latvijā un ka klausītājiem kultūra un spilgti koncerti ir tik ļoti nepieciešami. Šis laiks man ir ļoti intensīvs, bet esmu laimīgs, ka decembrī un janvārī man gaidāmas tik daudz un dažādas uzstāšanās Latvijā un ka tām sekos koncerti Igaunijā, Vācijā un Šveicē."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti