Pianists Andrejs Osokins: Es apbrīnoju, cik daudz man tēvs veltīja sirsnības un enerģijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Es apbrīnoju, cik daudz laika mans tēvs man veltīja, un sirsnības un enerģijas, sestdien, 22. decembrī, piedaloties labdarības maratonā „Dod pieci!”, atklāja pianists Andrejs Osokins, atzīstot, ka tikai dēļ tā viņam ir izdevies sasniegt tik daudz mūzikā.

Andrejs Osokins pastāstīja, ka kopš Dārziņa mūzikas skolas pirmajām klasēm viņa skolotājs bija tēvs Sergejs Osokins.

„Parasti mūzikā vecākiem ir grūti strādāt ar saviem bērniem. Parasti veidojas kaut kādi konflikti, bet šeit ir tāds veiksmīgs stāsts par to, ka var savienot darbu un arī personiskas attiecības,” pastāstīja Andrejs Osokins. „Būtībā stundas ar tēvu man bija vienkārši līdzīgas sarunai ar tēvu, nevis ar profesoru, ar pasniedzēju.”

„Mēs runājām par brīnišķīgām lietām – par mūziku. Kopā pavadījām laiku,” atklāja Osokins. „Es apbrīnoju, cik daudz laika man tēvs veltīja, un cik daudz savas sirsnības un enerģijas. Es domāju, ka tikai dēļ tā man kaut kas izdodas mūzikā un tikai dēļ tā es tagad spēlēju koncertus visā pasaulē.”

Andreja tēvs Sergejs bija ļoti aizņemts, izglītojot dēlu, atceras pianists, bet viņš spēja atrast laiku dēlam.

Andrejs Osokins „Dod pieci!” studijā izpildīja klavieru solo no Džordža Gēršvina "Rapsodijas blūza stilā".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Dod pieci!" 2018

Laikā no 17. līdz 23.decembrim notiek sabiedrisko mediju labdarības akcija „Dod pieci”.

Šogad akcijā runājam par vajadzību veltīt vairāk kvalitatīva laika bērnam. 

Maratonā iegūtie līdzekļi caur labdarības organizāciju Ziedot.lv tiks novirzīti jaunas mācību sistēmas izveidei un ieviešanai vecākiem, kuru ģimenē ienāks bērns. Pirmo reizi maratona mērķi var atbalstīt arī ar „Ziedot.lv” dāvanu kartēm.

Konteksts:

Labdarības maratons "Dod pieci!" šogad runā par vajadzību veltīt vairāk kvalitatīva laika bērnam. Uzsverot, ka bērniem vajadzīga mīlestība un nedalīta uzmanība no abiem vecākiem, Latvijas Radio 5 dīdžeji aicina ziedot piecus eiro par dziesmu pieci.lv ēterā, lai ieviestu bezmaksas praktiskas un psiholoģiskas mācības vecākiem: kā audzināt patiesi laimīgu bērnu un nenodot savas traumas nākamajām paaudzēm.

Noskaties labdarības maratona «Dod pieci!» himnas video!

Labdarības maratonu "Dod pieci!" rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv. Maratons notiek Doma laukumā līdzās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti