Kultūras ziņas

Dabas varenība Agates Apkalnes gleznās

Kultūras ziņas

Pieminēs komunistiskā genocīda upurus

Andrejs Osokins aicina uz koncertu un sarunām

Pianists Andrejs Osokins aicina uz diviem tiešraides koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Drīzumā gaidāmi divi pianista Andreja Osokina tiešraides koncerti, kuriem klausītāji varēs sekot līdzi ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. 27. martā notiks Andreja Osokina koncerts “Paralēles”, kurā satiksies  latviešu un amerikāņu komponistu klaviermūzika. Savukārt 19. aprīlī tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas izskanēs koncerts “Latviešu klaviermūzika pāri gadsimtiem”.

27. martā pulksten 19.00 notiks Amerikas Latviešu apvienības (ALA) organizētais Andreja Osokina tiešraides koncerts “Paralēles”, kas iekļauts ALA 70 gadu jubilejas pasākumu ciklā. Pianista solo programmā satiksies divu mūzikas lielvalstu klaviermūzika – latviešu un amerikāņu komponistu daiļrades sinerģijas rezultātā klausītājiem tiks atklāti noslēpumi, kas slēpjas mūzikas skaņās. Andreja Osokina izpildījumā būs iespēja dzirdēt negaidītas paralēles starp ASV un latviešu klaviermūzikas attīstību 20. gadsimtā, informēja pianista pārstāvji.

Pēc koncerta visi skatītāji aicināti piedalīties sarunā ar Andreju Osokinu, ALA Kultūras nozares vadītāju Valdu Grinbergu un ģenerālsekretāri Marisu Gudro, kā arī komponistu Juri Karlsonu. Sarunu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

“Pagājušā gada martā pandēmijas apstākļos mūsu uzsāktie koncerti tiešsaistē ieguvuši lielu popularitāti, pulcējot pie ekrāniem vairākus tūkstošus skatītāju ASV un Kanādā. Pavasaris mūsu sirdīs atmodina cerību un mīlestību, tādēļ aicinu arī šoreiz tautiešus Ziemeļamerikā un pāri okeānam uzvilkt svētku tērpu un baudīt šo skaisto pasākumu,” sacīja ALA Kultūras nozares vadītāja Valda Grinberga.

Tiešraide būs skatāma Amerikas Latviešu apvienības “Facebook” kontā, kā arī tiešsaistes platformā “Zoom”.

19. aprīlī pulksten 18.00 tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas izskanēs Andreja Osokina koncerts “Latviešu klaviermūzika pāri gadsimtiem”. To vadīs un ar pianistu sarunāsies LR3 “Klasika” direktore, muzikoloģe Gunda Vaivode.

Koncertā tiks atskaņoti trīs izcilu komponistu, aprīļa gaviļnieku, skaņdarbi – būs gan Pētera Vaska “Mazā nakts mūzika” un Imanta Zemzara “Varšavas triptihs”, gan pavisam īpašs notikums – Aivara Kalēja klavierskaņdarbu “Dziesmas bez vārdiem” pirmatskaņojums. Šos skaņdarbus Andrejs Osokins izpildīs kā dāvanu šo komponistu nozīmīgajās jubilejās viņu mūzikas cienītājiem. Koncertā skanēs arī Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes, Jāņa Mediņa, Jura Karlsona, Emīla un Volfganga Dārziņu klavierdarbi.

Tiešraidi varēs klausīties LR3 “Klasika” ēterā un skatīties mājaslapā. Ieraksts būs pieejams arī pēc tiešraides LR3 “Klasika” arhīvā un Latvijas Radio “Youtube” kanālā. Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

“Man ir liels prieks, ka Latvijas Radio “Klasika” un Amerikas Latviešu apvienība šajos grūtajos laikos dod iespēju mūziķiem spēlēt un klausītājiem dzirdēt izcilu latviešu mūziku. Abu koncertu programmas būs īpaši emocionālas, jo spēlēšu gan savus mīļākos skaņdarbus, gan manā repertuārā pavisam jaunus klavierdarbus. Ļoti gaidu šos koncertus, jo šādas satikšanās ir nozīmīgas gan man, gan skatītājiem. Tie dod cerību, ka klātienes koncerti kādreiz varētu atgriezties,” pastāstīja Andrejs Osokins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti