Pianiste Diāna Zandberga albumā ieskaņojusi 13 latviešu komponistu klaviermūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Klajā nācis albums "Diāna Zandberga. Latviešu klavierainavas", kurā pianiste, mākslas zinātņu doktore un latviešu klaviermūzikas pētniece Diāna Zandberga ieskaņojusi 13 latviešu komponistu klaviermūziku, turklāt lielākā daļa skaņdarbu ir ierakstīti pirmo reizi, informēja nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ieskaņojums tapis skaņu režisoru Jāzepa Kulberga un Jāņa Zandberga vadībā no 2011. līdz 2021. gadam.

"Mūziķim ir svarīgi apzināties savas saknes un popularizēt dzimtenes skaņražu veikumu, tāpēc priecājos par iespēju atklāt vērtīgus, līdz šim vēl neieskaņotus klavierdarbu manuskriptus, kā arī sadarbībā ar mūsdienu komponistiem bagātināt latviešu klaviermūzikas ierakstu klāstu,"  uzsver Diāna Zandberga, kas, koncertējot Eiropas valstīs un ASV, pirmatskaņojusi vairākus desmitus dažādu komponistu klavierdarbu un ieskaņojusi astoņus soloalbumus. Mākslas zinātņu doktore un latviešu klaviermūzikas pētniece Diāna Zandberga ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Profesionālās doktora studiju programmas direktore un Klavieru katedras mācībspēks.

12. martā pulksten 20.00 pēc Latvijas laika tiešsaistē notiks arī Diānas Zandbergas albuma "Latviešu klavierainavas" prezentācijas koncerts "Un atkal rīts...", ko rīko latviešu kultūras biedrība "Tilts" sadarbībā ar Siguldas mākslu skolu "Baltais flīģelis" un "Skani". Pēc koncerta sarunu ar Diānu Zandbergu un komponistiem vadīs Latvijas Mūzikas informācijas centra un nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" vadītājs, klarnetists Egīls Šēfers.

Pasākuma rīkotāji sola: "Prezentācijas koncertā skanēs krāšņa un stilistiski daudzveidīga latviešu komponistu mūzika – no apskaidroti gaišām Imanta Zemzara, Pētera Vaska un Selgas Mences miniatūrām līdz dramatiskajam Ērika Ešenvalda "Sasalušajam horizontam" un saviļņojošajai Daces Aperānes "Dievietes dziesmai". Pārsteidzošu kontrastu programmā radīs Andra Vecumnieka humoristiskā un spoži virtuozā parafrāze "Quasi Karmena", kā arī Mārītes Dombrovskas "Impresijas klavierēm un elektronikai", kurā pianiste Diāna Zandberga izpildīs horeogrāfes Guntas Liepiņas radītu dejas epizodi."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti