Kultūras ziņas

Izsludina II Jāņa Zābera vokālistu konkursu

Kultūras ziņas

"ArtDocFest/Rīga 2021" – ar piegādi

Top Artas un Floriana Arnicānu dueta albums

Pianiste Arta Arnicāne un čellists Florians Arnicāns ieraksta dueta albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Godalgotā latviešu pianiste Arta Arnicāne jau vairākus gadus par mājām sauc Šveici, taču salīdzinoši bieži dzīve viņu atved arī uz dzimteni. Biežākais iemesls – uzstāšanās uz kādas no Latvijas skatuvēm. Šopavasar, kad pandēmijas dēļ koncerti Latvijā nav iespējami, pianiste kopā ar dzīvesbiedru čellistu Florianu ieradusies Rīgā, lai ieskaņotu dueta trešo albumu

“Tā ir milzīga dāvana, ka varam muzicēt kopā – mums saskan ne tikai dzīvē, bet arī mūzikā,” teic pianiste Arta Arnicāne. Viņa atklāj, ka jaunais albums ir veltīts diviem komponistiem – Šveices komponistam Paulam Juonam un latviešu komponistam Jānim Ķepītim. Savukārt kompaktdiska tēma ir pasakas.

Izvēli ieskaņojumu veikt Latvijas Radio 1. studijā noteikusi veiksmīgā sadarbībai ar skaņu režisoru, kurš darbā iepazīts jau iepriekš.

Čellists Florians Arnicāns stāsta: “Biju strādājis kopā ar Normundu Slavu, šī projekta skaņu režisoru, – Liepājā februārī, kad ierakstīju Viljama Vērdsverta Čellkoncertu ar diriģentu Džonu Gibonsu. Biju ļoti apmierināts ar viņa darbu un sadarbību, tāpēc izlēmām, ka viņš būtu labākais arī šim ierakstam. Tā nu esam Rīgā.”

Mūziķi atklāj, ka Šveicē šobrīd situācija ierobežojumu ziņā ir krietni labāka nekā Latvijā.

“Mēs, jo īpaši kā mūziķi, esam priviliģētā stāvoklī, salīdzinot ar pārējo pasauli. Mums ir ikmēneša ienākumi, atbalsts no valsts, ir arī daudz dažādu iespēju šobrīd nodarboties ar mākslu, piemēram, tagad varam rīkot koncertus 50 cilvēkiem,” stāsta Florians Arnicāns.

Savukārt Arta Arnicāne piebilst: “Šajā pandēmijas laikā es aktīvi nodarbojos ar pedagoģiju, man ir ļoti daudz audzēkņu, un skolas nav bijušas slēgtas kopš pagājušā gada maija, tā kā man ir ļoti aktīva pedagoģiskā darbība. Un vēl arī mēs katru mēnesi veicam tādu kā labdarības koncertu Universitātes slimnīcā Cīrihē – tas ir mūsu tāds sirds projekts, ko mēs vadām jau kādus četrus vai piecus gadus. Pēdējo mēnešu laikā tie ir bijuši “live stream” koncerti, un tagad es gaidu, kad maijā mēs uzstāsimies, tad varēs jau cilvēki nākt klausīties, un par to ir milzīgs prieks.”

Nupat ierakstītais albums pie klausītājiem nonāks šī gada beigās, bet, ja apstākļi ļaus, jau vasarā Arnicānu duets muzicēs Ungurmuižā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti