Kultūras rondo

LNVM 100 gadus darbojas Rīgas pilī: atgriezties plāno pēc četriem gadiem

Kultūras rondo

Iznākusi Elvīras Blomas pirmā dzejas grāmata "Izdzēstie attēli"

Pianiste Arta Arnicāne: Bēthovens mani uzrunājis un aizrāvis vienmēr

Pianiste Arta Arnicāne: Bēthovens mani pavadījis vienmēr, uzrunājis un aizrāvis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šveicē dzīvojošā latviešu pianiste Arta Arnicāne 15. februārī Mazajā ģildē atskaņos Bēthovena klaviersonātes. Koncerts izskanēs festivāla "Vīnes klasika" ietvaros.

"Jebkurā sonātē var just gandrīz visus Bēthovenus, kādi ir. Intonāciju ir tik daudz, tik bagātas, tās var meklēt burtiski mūžīgi un neatrast visas. Tas arī padara gatavošanās procesu tik aizraujošu. Un arī uzstāšanos koncertos tik interesantu, jo katru reizi var pamanīt kaut ko jaunu. Var ievērot sīkumus, kas pēc tam ietekmē arī veselumu," sarunā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" atzīst Arta Arnicāne.

Koncertam pianiste izvēlējusies dažādos laikos tapušu Bēthovena mūziku. Tās būs Ludviga van Bēthovena 5., 6., 7., 25. un 26. klaviersonāte.

Arnicānes koncerts ir iekļauts arī Latvijas koncertu ciklā "Visas Bēthovena klaviersonātes", kas veltīts komponista 250. jubilejai, ko šogad plaši atzīmē visā pasaulē.

"Bēthovens noteikti ir mana repertuāra milzīga daļa, vienmēr esmu uzstājusies ar baudu gan ar klavierkoncertiem, gan sonātēm.

Viens no maniem mīļākajiem skaņdarbiem ir rondo "Dusmas par pazudušo grasi", kuru es iemācījos, kad man bija aptuveni 11 gadu. Bēthovens mani ir pavadījis vienmēr, ļoti uzrunājis un aizrāvis," atzīst Arnicāne.

15. februāra koncerta programma veidota sadarbībā ar komponistu  Arturu Maskatu, kurš veido ciklu "Visas Bēthovena klaviersonātes". Viņš atklāj, ka ir gandarīts par pianistes atsaucību piedalīties un izveidojusies brīnišķīga sadarbība, izraugoties sonātes, kuras atskaņot šajā ciklā.

Festivāls “Vīnes klasika” notiks no 14. līdz 22. februārim, klausītāji varēs baudīt ne tikai Ludviga van Bēthovena, bet arī citu ģeniālo Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna, kā arī romantiķa Franča Šūberta skaņdarbus.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti