Rīta Panorāma

Skype intervija ar Guntaru Catlaku

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Agri Daņiļeviču

LR 1.studijā tiešraidē koncerts "Viens pats studijā" – pianiste Agnese Egliņa

Pianiste Agnese Egliņa ar muzikāliem jaunatklājumiem uzstāsies koncertu ciklā «Viens pats studijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

20. aprīlī Latvijas Radio 1.studijā pulksten 18.00 izskanēs otrais cikla “Viens pats studijā” koncerts. Tā būs tikšanās ar azartisko pianisti Agnesi Egliņu. Vakars būs dejas piestrāvots un radīs arī muzikālus jaunatklājumus. Koncerta tiešraide būs klausāma Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā un skatāma sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un LR3 “Facebook” lapā. 

Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva. Viņa par pianisti Agnesi Egliņu stāsta: “Pirmais epitets, kas nāk prātā, par Agnesi domājot, ir viņas temperaments – tas, ka viņa nevar mierīgi pie klavierēm nosēdēt, tā viņas emociju buķete.

Man liekas, ka viņa pati ir sieviete – krāsu iemiesojums. Tik miniatūra, tik smalka un tajā pašā laikā arī ļoti spēcīga.”

Latvijas Radio 1. studijas koncertam “Viens pats studijā” Egliņa gatavo īpašu programmu. Viņa skaidro: “Man gribējās uzmundrinošu, enerģijas pilnu programmu, jo man liekas, ka tā mazliet pietrūkst man pašai un tas arī raksturo mani. Bet tai pašā laikā es arī domāju, kas vēl nav ierakstīts radio. Tik tiešām – Baha “Franču svīta”, Hinasteras “Argentīniešu dejas”, arī šī Nikolaja fon Vilma mūzika nav ierakstīta radio.

Man bija pašai liela interese iekļaut programmā kaut ko tādu, kas arī paliktu Radio fonotēkā."

Koncerti ciklā "Viens pats studijā" veidoti kā saruna, kurā atklāsies arī mūziķa personība. Liene Jakovļeva atzīmē: “Noteikti šīs sarunas aizvirzīsies arī uz šo laiku. Un ir ļoti svarīgi uzzināt, kā mūziķi, kuriem šī publikas klātbūtne un dzīvā muzicēšana ir tik ļoti nepieciešama, kā viņi šo laiku pārdzīvo."

Agnese Egliņa no vēstures dzīlēm izcēlusi baltvācu komponista Nikolaja fon Vilma mūziku. Viņa skaidro: “Es šo mūziku iepazinu Viestura Kairiša izrādē “Baltiešu gredzens”. Mani tā mūzika ļoti iespaidoja, un pēc šīs izrādes apmeklējuma es meklēju notis un [mēģināju] uzzināt vairāk par mūziku, kas skanēja šajā vakarā, ko toreiz izpildīja mans profesors Aldis Liepiņš. Sazinājos ar Juri Vaivodu, kurš bija muzikālais vadītājs “Baltiešu gredzena” izrādei, un viņš man dāsni uzdāvināja šīs notis. Un šis bija īstais koncerts, kurā to arī atskaņot.”

Agneses Egliņas solokoncerta tiešraide 20. aprīlī no pulksten 18.00 klausāma Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā un skatāma sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un LR3 "Facebook" lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti