Pianista Reiņa Zariņa rezidences Latvijas Radio noslēguma koncerts «Nakts domas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pianista Reiņa Zariņa rezidences laiku Latvijas Radio vainagos koncerts "Nakts domas", kas 29. oktobrī plkst. 18.00 skanēs Latvijas Radio I studijā un Latvijas Radio 3 "Klasika" piedāvātajā videotiešraidē.

Kopā ar Reini Zariņu koncertā piedalīsies dziedātāji Ieva Parša un Mihails Čuļpajevs, flautiste Ilona Meija, čelliste Guna Šnē un mežradznieks Arturs Šults. Koncertu vadīs Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode – tieši pēc viņas iniciatīvas pērn pirmo reizi Latvijas Radio vēsturē tika aizsākta t.s. rezidējošā (rezidences) mākslinieka tradīcija.

"Tas ir liels ieguvums ne tikai māksliniekam, kurš var realizēt savas muzikālās idejas, bet arī Latvijas Radio, jo tādējādi papildinām vērtīgo ierakstu krājumu un turpinām apdzīvot lielo studiju, kuras koncerti kļuvuši par būtisku "Klasikas" programmas daļu un klausītāju gaidītiem notikumiem. Katrs no tiem ir citādāks. "Nakts domas" lūkosim papildināt ar mūzikai atbilstošu gaismu vizualitāti," atklāj Gunda Vaivode.   

Programmā ietverti Olivjē Mesiāna, Bendžamina Britena un Tomasa Adesa skaņdarbi, bet īpašu akcentu piešķirs Džordža Krama leģendārais opuss "Vaļa balss".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti