Rīta Panorāma

Intervija ar grupu MATEK

Rīta Panorāma

VP pretterorisma vienība Omega papildina rindas

Pianists Georgijs Osokins, diriģents Lio Kuokmans un LNSO

Pianista Georgija Osokina un LNSO koncertu diriģēs izcilais Lio Kuokmans

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uz Lielās ģildes skatuves 15. novembrī skanēs pianista Georgija Osokina un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts, kuru diriģēs izcilais Honkongas diriģents Lio Kuokmans – prestižā Svetlanova konkursa laureāts, Filadelfijas orķestra asistentdiriģents un Honkongas Jaunās mūzikas ansambļa mākslinieciskais vadītājs. Koncerta apmeklētāji varēs izbaudīt Šūmaņa Trešo jeb “Reinas” simfoniju un Šopēna Klavierkoncertu faminorā, paziņojumā medijiem informē LNSO pārstāvji.

Koncerta organizatori uzsver – Georgijs Osokins ir izcils Šopēna mūzikas interprets. Pēc panākumiem Šopēna konkursā Varšavā 2015. gadā Georgijs Osokins kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus “izcils, neparedzams un revolucionārs”. 2019. gada maijā Gidons Krēmers paziņoja, ka Georgijs kļuvis par orķestra "Kremerata Baltica" pastāvīgo rezidējošo viesmākslinieku. Līdz ar franču zvaigzni Likā Debargu Georgijs ir pirmais, kam orķestris piešķīra šo titulu savā 22 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Diriģents Lio Kuokmans ir prestižā Svetlanova konkursa laureāts, Filadelfijas orķestra asistentdiriģents, Honkongas "New Music Ensemble" mākslinieciskais vadītājs. Lio Kuokmans ir Makao Kamermūzikas biedrības dibinātājs un prezidents. Par ieguldījumu mākslā un kultūrā viņš apbalvots ar Honkongas un Makao valdību Kultūras nopelnu medaļu un goda rakstu.

Koncerta pirmajā daļā apmeklētāji varēs baudīt Friderika Šopēna Otro koncertu klavierēm un orķestrim faminorā Georgija Osokina atskaņojumā.

Darbs tapis, komponistam aizvadot pēdējos mēnešus dzimtajā Polijā – 1830. gadā Šopēns aizbrauc prom un nekad neatgriežas. Klavierkoncerta otrā daļa ir 19 gadus veca jaunekļa mīlas veltījums 18 gadu vecai poļu dziedātājai Konstancjai Gladkovskai.

Koncerta otrajā daļā dzirdamā Roberta Šūmaņa Trešā jeb “Reinas” simfonija tapusi Diseldorfā, kur Šūmanis sākotnēji pavadīja vienu no savas dzīves beigu daļas laimīgākajiem posmiem.

Neilgi pēc ierašanās Diseldorfā komponistam radās iespēja pirmoreiz dzīvē aplūkot Ķelnes katedrāli. Ir uzskats, ka  slavenā dievnama apveidi iedvesmojuši šī simfoniskā darba tapšanu.

Pirms koncerta tradicionālajās “Pirmskoncerta sarunās” mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis sarunāsies ar diriģentu Lio Kuokmanu par Robertu Šūmani, Reinu un namu Bonnā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti