Pianisma Zvaigžņu festivāls Liepājā tomēr notiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Paziņojums par festivāla nerīkošanu bijis pārsteidzīgs, atzina pašvaldībā. Pašvaldība nav samazinājusi finansējumu festivāla norisei, tas ir saglabāts līdzšinējā līmenī - 9000 latu apmērā.

Starptautiskais Pianisma Zvaigžņu festivāls Liepājā šogad tomēr notiks, - to šodien sarunā ar Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci Silvu Goldi (Liepājas partija) apliecinājis Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) valdes loceklis Uldis Lipskis.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Ģirne, pēc "šokējošām ziņām" no Lipska par to, ka šogad festivāls Liepājā nenotiks, Golde LSO valdes locekli uzaicinājusi uz sarunu, kurā panākta vienošanās, ka festivāls tomēr notiks. Paziņojums par festivāla nerīkošanu bijis pārsteidzīgs, atzina pašvaldībā. "Starptautiskajam Pianisma zvaigžņu festivālam Liepājā ir jābūt, tā ir spilgta pilsētas un visas Latvijas kultūras tradīcija. Pašvaldība nav samazinājusi finansējumu festivāla norisei, tas ir saglabāts līdzšinējā līmenī - 9000 latu apmērā," atzina Golde. Kā ziņots, LSO festivāla rīkošanai prasīja 15 000 latu. Pērn koncerta noslēgumā pašvaldība iegādājās un mūziķiem pasniedza jaunus, kvalitatīvus mūzikas instrumentus, stiprinot orķestra kvalitāti, izaugsmi un konkurētspēju, piebilda Golde. "Pašvaldība mērķtiecīgi strādā, lai Liepājā celtu koncertzāli "Lielais dzintars", tāpēc nav pieļaujams, ka festivāls varētu nenotikt. Pilsētas un valsts kultūras dzīve bez šī starptautiskā festivāla nav iedomājama. Festivāls būs!" uzsvēra Golde.

Kā ziņots, LSO valdes loceklis Lipskis šodien "Rietumu Radio" paziņoja, ka nepietiekamā finansējuma dēļ LSO šogad vairs nerīkošot Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu.

LETA

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti