Pianisma zvaigžņu festivālā uzstāsies malaiziete Mei Ji Fu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar četriem koncertiem no 18. līdz 21. martam Liepājā notiks 23. starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls. Divos koncertos būs iespēja dzirdēt talantīgo pianisti Mei Ji Fu (Mei Yi Foo) no Malaizijas.

"Godinot dāmu - Liepāju - dzimšanas dienā, šogad kā solistes aicinām tikai dāmas - pianisma princeses un hercogienes no plašās pasaules,” norāda Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) valdes loceklis Uldis Lipskis.

Viena no šī gada īpašajām viešņām būs malaiziete Mei Ji Fu, kura uzstāsies 20. martā plkst. 19 Liepājas Latviešu biedrības namā (LLBN) ar solo koncertu „Muzikālās rotaļlietas”, kur dzirdēsim arī skaņdarbus no tāda paša nosaukuma albuma.

Mei Ji Fu albums “Muzikālās rotaļlietas” 2013. gadā saņēmis BBC Gada labākās debijas balvu, kā arī guvis straujus panākumus, sasniedzot trešo vietu portāla “Amazon” klasiskās mūzikas ierakstu topā un izpelnoties kritiķu atzinību izdevumā "The Times", "The Examiner", "Neue Zuericher Zeitung" un "Lebrecht’s CD of the Week", kā arī iegūstot piecu zvaigžņu recenzijas "BBC Music Magazine" un Vācijas žurnālā "Klassik".

Paralēli aktīvai koncertkarjerai Mei Ji Fu pasniedz klavierspēli Karaliskajā Velsas Mūzikas un drāmas koledžā. Nesen viņa ieguvusi viesprofesora statusu Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Velsas Katedrāles skolā.

Mei Ji Fu klavierspēli būs iespējams dzirdēt arī  23. starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla noslēguma koncertā 21. martā plkst. 18 LLBN.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti