Rīta Panorāma

11.augustā Latvijā un citviet pasaulē - simtgades zaļumballēs

Rīta Panorāma

11.augustā, plkst. 19.00 LTV Likteņdārzā koncerts par godu 10 gadiem

Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne. 11.augustā

Pēteris Vasks: Rīga ir drusku par lielu priekš Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

11.augustā Mazajā Mežotnes pilī gaidāms Pētera Vaska fonda rīkotais koncerts “Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne”, kurā izskanēs ne vien tradicionālā kamermūzika, bet arī īpaši pasūtīti latviešu komponistu jaundarbi.

Sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu “Rīta Panorāma” Pēteris Vasks pauda prieku, ka viņa vārdā nosauktā fonda pasūtījumi patiešām veicina latviešu komponistu jaundarbu rašanos. Tāpat viņš norādīja – Mazā Mežotnes pils ir vieta, kas kamermūzikai ir piemērota – neliels mūziķu sastāvs, nelielas telpas, līdz ar to skatītājs nav tālu no izpildītāja un redz, ko mūziķis pārdzīvo, jūt, citiem vārdiem – kontaktējas ar mūziķi koncerta laikā.

Jautāts par izjūtām Latvijas simtgadē, komponists atbildēja: “Tajā visā man ārkārtīgi patīk, ka visa Latvija svin. Vienmēr saku, ka Rīga ir drusku par lielu priekš Latvijas. Bet, paldies Dievam, tagad aizvien vairāk tiek svinēts reģionāli.”

Komponists arī piebilda, ka reģionos ir brīnišķīgas koncertzāles, un tas, viņaprāt, veicina dažādu nozīmīgu aktivitāšu izplatību tieši reģionos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti