Pētera Vaska jauno komponistu konkursā 2. vietu iegūst Renārs Veličko un Renāts Cvečkovskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trešdien, 8. jūnijā, Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā norisinājās tradicionālais Pētera Vaska fonda konkurss sadarbībā ar profesores Selgas Mences vadīto Kompozīcijas katedru un profesores Terēzes Zībertes-Ijabas vadīto Stīgu katedru. Žūrijas locekļi šogad izlēma nepiešķirt 1. vietu, bet piešķīra divas 2. vietas un divas 3. vietas, kā arī divas prēmijas par izcilu interpretāciju.

Šogad žūrijā skaņdarbus vērtēja Pēteris Vasks, Baiba Kurpniece, Andris Dzenītis un Dita Krenberga.

2. vietu ieguva Renārs Veličko (doc. Ēriks Ešenvalds un prof. Selga Mence) par skaņdarbu “Cilvēks, kas ieiet istabā” un Renāts Cvečkovskis (prof. Andris Vecumnieks) par skaņdarbu “Asiņainie sviedri” no “Čello Evanģēlija”.

3. vietu ieguva Henrijs Poikāns (prof. Selga Mence) par skaņdarbu “Was there a question? / Vai bija jautājums?” un Marina Vidmonte (prof. Selga Mence) par skaņdarbu “In Memoria Aeterna”.

Ikgadējo konkursu Pētera Vaska fonds rīko, lai veicinātu latviešu kamermūzikas jaunradi. Labākie komponisti bieži tiek izvēlēti tālākai sadarbībai Pētera Vaska fonda rīkotajos koncertos.

Konkursā septiņus skaņdarbus interpretēja altiste Katrīna Anna Pelnēna, čellisti Pauls Ēriks Skujiņš, Elīza Čaša un Tomass Ančs, kontrabasisti Dāvis Vilks,  Haralds Arnis un Reinis Ozoliņš.   

Prēmiju par izcilu interpretāciju ieguva docentes Dianas Ozoliņas studenti Tomass Ančs par skaņdarbu “Helix” un Pauls Ēriks Skujiņš par skaņdarbu “Cilvēks, kas ieiet istabā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti