Pērn ārvalstīs visvairāk atskaņota «Prāta vētras» dziesma «My Star»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2013.gadā ārvalstīs visvairāk atskaņotā latviešu izpildītāju dziesma ir grupas "Prāta vētra" ("Brainstorm") "My star", liecina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) sadarbības organizāciju iesniegtie dati.

Kā pastāstīja LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, "Prāta vētras" dziesma "My Star"  visvairāk ir skanējusi Lielbritānijā, ko apliecina LaIPA māsu organizācijas "Phonographic Performance Limited" (Anglija) sniegtie dati.

Nākamās 2013.gada visbiežāk atskaņotākās dziesmas ārvalstīs ir vijolnieka Gidona Krēmera "Carnival of the animals. Finale", dziedātājas Laimas Vaikules "Vernisaž", Laura Reinika "Es skrienu" (lietuviešu un igauņu valodā) un dziedātājas "Ladybird" dziesma "Dangerous To Me".

Singlu "My Star" grupa "Prāta vētra" izdeva 2000.gadā, dziesmas latviskā versija ir "Īssavienojums". Grupa ar "My Star" 2000.gadā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, kur izcīnīja trešo vietu.

Biedrība LaIPA ir starptautiski atzīta kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kurā apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību no fonogrammu izmantotājiem. LaIPA darbojas starptautisku blakustiesību organizāciju tīklā, tādējādi pārstāvot arī  latviešu izpildītājus un producentus ārvalstīs .

Ik gadu kolektīvā pārvaldījuma organizācijas savā starpā apmainās ar savas valsts teritorijā spēlēto repertuāru (fonogrammu izmantotāju sniegtajiem datiem -  radio, televīzijas, publiskas vietas, pasākumi ), tādejādi katras organizācijas pārstāvētie izpildītāji un producenti var saņem atlīdzību par to darbu atskaņošanu citas valsts teritorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti