«Pērkonvīri» izdod albumu - pasaku «Dindaru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "Pērkonvīri" laidusi klajā mūzikas albumu - pasaku "Dindaru". Albumā ierakstīta muzikāla latviešu tautas pasaka "Par apgriezto pasauli".

Kā norāda grupas pārstāvis Mikus Čavarts, "Pērkonvīru" mūzikā vienmēr kaut kas pulsē, rīb un dārd - "Pērkonvīri" spēlē perkusijas un sitamos instrumentus. Grupas mūzikā satiekas plašās pasaules iespaidi, piedzīvojumi un noslēpumainais tālums, kas atrod vietu latviešu dzimtās sētas ozola zaros.

"Arī pasaka ir mazs pasaules modelis, tāda kā karte, ar kuru varonim jādodas pārbaudījumos dzīvē. Mūsdienās visai maz rodas iespēja dzirdēt tiešu, neiestudētu pasakas stāstījumu. Tāds nu ir ierakstīts un kopā ar ekspertu komentāriem iekļauts albumā. Lai pasaka rosina apzināties un novērtēt pašu bagātības! Varbūt kādam tā noderēs arī kā karte, jo zem ozola parasti ir norakta kāda lāde," par albumu stāsta Mikus Čavarts.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Pērkonvīru" albuma ieskandināšana notiks Miera ielas Vasarsvētkos, sestdien, 23.maijā plkst. 14.

"Pērkonvīru" pamatsastāvā ir Mikus Čavarts, Inita Šalkovska, Tālis Gžibovksis, Imants Daksis, Kristīne Ādmine, Kalvis Vītols, Ieva Nīmane, piedalās arī citi pieaicināti mūziķi.

Albumu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu izdevis kultūras menedžmenta centrs "Lauska".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti