Kultūras ziņas

Iznākusi grāmata par skaņuplašu vēsturi

Kultūras ziņas

"Kapusvētku" izvadīšana Jaunajā Rīgas teātrī

Dona ceļojums noslēdzas Jūrmalā

Pēc koncerttūres «Ceļojums» Dons dodas divu gadu radošajā pauzē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar trim izpārdotiem koncertiem Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, no kuriem viens izskanēja pirmdienas, 24.augusta, vakarā, bet divi vēl tikai būs - 25. un 26.augusta vakarā, mūziķis Dons noslēdz kārtējo radošās dzīves posmu. Kad koncertprogramma "Dons. Ceļojums" būs izskanējusi, mūziķis došoties radošā pauzē līdz pat 2017.gadam.

Vasaras nogales koncerti Dzintaru koncertzālē kļuvuši par tradīciju daudziem Latvijas mūziķiem.  Dona koncertprogrammas publika šo zāli piepilda otro gadu. Ja pērn te notika divi koncerti, tad šogad izpārdoti trīs dziedātāja uzstāšanās vakari.

"Mums klausītāju loks ir savs, esam kā liela ģimene. Cilvēki nāk uz koncertiem atkārtoti. Interesanti - mums bija  16 koncerti pa Latvijas reģioniem, un bija cilvēku grupa, kas brauca līdzi uz kādiem 12 koncertiem. Katrā koncertā ir sava enerģētika, tas nenozīmē, ka visi ir vienādi," stāsta Dons.

Koncertprogrammā iekļauti populārākie mūziķa hīti un dziesmas no jaunākā albuma "Sibīrija". Tas veidots, Donam iedvesmojoties no garā ceļojuma, apmeklējot Vladivostoku un Indijas senāko pilsētu Varanasi. Koncertu tūre pa Latviju, kas noslēdzas Dzintaru koncertzālē, ir pēdējā pirms mākslinieka radošās pauzes, ko iecerēts pārtraukt vien 2017.gadā.

"Man dēku pietiek ikdienā - ballītes un draugi, prieki un bēdas. Ir jāsēžas un jāraksta. Es līdz šim to esmu piekopis tā, ka es nesēžu un negaidu, kolīdz atnāks tā mūza, viņa nāk caur darbu. Jo es vairāk rakstu, jo viņa vairāk stāv man blakus," teic mūziķis.

Dona uzstāšanos koncertā pavadīja lieliska un ļoti profesionāla mūziķu komanda, radot dziesmām no studijas ierakstiem atšķirīgu skanējumu. Dziedātājs koncertā bez liekiem šova un ārišķības elementiem pilnībā aizpildīja skatuvi ar sevi un mūziku, ļaujot skatītājiem ieklausīties dziesmu saturā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti