Kultūras ziņas

"VEF Jazz club" spēlē Ata Andersona Hammond ērģeļu trio

Kultūras ziņas

Marinas Abramovičas performances izstādē Kauņā

Rīgā sākas Starptautiskais džeza izpildītāju konkurss

Pēc divu gadu pārtraukuma Rīgā atkal notiek starptautiskais džeza izpildītāju konkurss «Riga Jazz Stage»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage" nākamnedēļ Rīgā pulcēs jaunos džeza māksliniekus no 13 valstīm. Džeza svētku rīkotāji šogad īpaši uzsver lielu konkursantu un uzrunāto mākslinieku un ārvalstu žurnālistu atsaucību, jo pandēmijas dēļ konkursu divas reizes atcēla.

Konkursa žūrijas pārstāvis, maestro Raimonds Pauls stāsta: "Katru dienu mēs satiekamies un katru dienu ir jautājums – rīkot, nerīkot? Neviens nezin. Divus gadus viss apstājies. Ne tikai pie mums, bet visā pasaulē tā koncertdzīve bija galīgi iznīcināta. Tā džeza mūzika, tā ir kustība, kas ir ritmā. Tev jābūt tajā iekšā!"

Jaunos džeza mūzikas talantus vērtēs starptautiska ekspertu žūrija, kuras sastāvā bez maestro Raimonda Paula un konkursa mākslinieciskā vadītāja Māra Briežkalna būs festivālu producenti un pasaulē atzīti džeza mūzikas kritiķi no ASV, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas un Turcijas. Viņu uzdevums nebūs viegls – atrast labāko no vairāk nekā 20 džeza mūziķiem.     

"Lielā skatuve no džeza mākslinieka prasa citu jaudu, citu attieksmi. Tas nav, kā pierasts džeza klubiņā klusībā. Tā ir lielā skatuve, kur tev jāuzstājas kā solistam, sevi jāpierāda, un tur jābūt enerģijai," uzsver konkursa mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns.

Latviju konkursā pārstāvēs seši mūziķi. Starp tiem arī jaunā vokāliste Paula Saija, kura atzīst: "Es laikam skatos uz šo vairāk kā uz koncertu, kur mēs sanākam kopā daudzi cilvēki, mūziķi, katrs ar savu ideju, katrs ar savu krāsu, mēs kopā radām koncertu. Es vairāk to uztveru tā!"

Konkursa laureātam bez naudas balvas vēl būs iespēja papildināt savu pieredzi, saņemot uzaicinājumu piedalīties festivālos "Venezia Jazz", "Jazz Time" un "Rīgas ritmi". Konkursa "Riga Jazz Stage" īpašais viesis šogad būs "Grammy" balvas nominants, komponists, dziedātājs un bundzinieks Džeimisons Ross no ASV. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti