Pēc divu gadu pārtraukuma «Bērnības milicijai» jauns albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Pēc divu gadu pārtraukuma jaunu ierakstu piesaka Rīgas grupa "Bērnības milicija". Šoreiz tas ir pilna garuma albums, kurā iekļautas 12 kompozīcijas.

Par albuma vadmotīvu izvēlēta 1914.-1915. gadā tapusī krievu rakstnieka Vladimira Majakovska poēma „Mākonis biksēs”, un tajā ironiski dotā atsauce uz tālaika notikumu: kāds nāvei notiesātais pirms pakāršanas piekritis izkliegt reklāmas saukli kā pēdējo vēlēšanos, par to viņa ģimenei saņemot bagātīgu atlīdzību. No šīs frāzes arī albuma nosaukums – „Dzeriet van Hutena kakao!”

Šis ir pirmais oficiālais ieraksts pēc, iespējams, pēdējās grupas sastāva maiņas – neilgi pēc EP „Nevieta” izdošanas 2011. gada pavasarī, grupai pievienojās taustiņinstrumentu speciālists Filips Derums (grupas „Neviens nezin’”, „Martas asinis”). Šobrīd "Bērnības milicija" ir Juris Simanovičs, Aigars Valdmanis, Aiga Upiniece un Filips Derums, bet ierakstā piedalījusies arī grupas bijusī dalībniece Indra Lazdiņa.

Albums tapis teju divu gadu laikā, vispirms lentē ierakstot pamatinstrumentus, pēc tam pievienojot klavieres un balsis. Albuma dizainu veidojusi Ingrīda Pičukāne, ierakstījis – Ģirts Laumanis. Nozīmīgu atbalstu ieraksta tapšanā devusi biedrība „Hospitāļu iela”.

„Dzeriet van Hutena kakao!” prezentācija notiks 6. aprīlī, Kaņepes Kultūras centrā (Rīgā, Skolas ielā 15), un tā būs arī grupas pirmā uzstāšanās Rīgā pēc vairāk nekā pusgada pārtraukuma. Pēc koncerta spēlēs DJ Kārlis Dagilis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti