Kultūra

"Zīmējumu teātrī" notiks pirmizrāde izrādei "Pazudušais dēls"

Kultūra

Notiks 6. ikgadējais labdarības koncerts Bruknas muižā

Jūlija vidū Rīgā notiks vērienīgi kormūzikas notikumi

Pēc divām nedēļām Rīgā pulcēsies vairāk nekā 150 koru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūlija vidū Rīga atkal kļūs par starptautisku kora mūzikas galvaspilsētu, jo šeit vienlaicīgi notiks divi vērienīgi koru pasākumi – trešā Eiropas koru olimpiāde un Nāciju Lielās balvas izcīņa. Pēc divām nedēļām Rīgā pulcēsies vairāk nekā 150 koru un 10 000 dziedātāju no visas pasaules. Līdzās koru sacensībai notiks arī visdažādākie koncerti gan koncertzālēs un baznīcās, gan uz brīvdabas skatuvēm. Līdzās jau minētajām norisēm Latvija aizsāks arī jaunu starptautisku konkursu „Eirovīzijas gada koris”.

Pirms trim gadiem piepildījās leģendārā diriģenta Imanta Kokara jau sen lolotais sapnis par Pasaules koru olimpiādes norisi Rīgā. Latvieši tika atzīti par līdz šim veiksmīgākajiem šī pasākuma organizatoriem visā tā vēsturē, un līdz ar to radās iespēja šogad atkal rīkot vērienīgus starptautiskus kora pasākumus.

Ērika Ešenvalda Pasaules koru olimpiādei rakstītā himna ļoti labi aizgājusi pasaulē un caurvīs arī abus šīs vasaras starptautiskos koru notikumus Rīgā – gan trešo Eiropas koru olimpiādi, gan Nāciju Lielās balvas izcīņu.

Koriem svarīgākais būs konkursi 10 kategorijās, bet paralēli tiem notiks dalībnieku gājiens, plašs bezmaksas pasākumu klāsts, kā arī virkne ļoti interesantu koncertu, kas izskanēs Rīgas Domā, ''Arēnā Rīga'', kā arī reģionālajās koncertzālēs.

Viens no spilgtākajiem būs bērnu un jauniešu koru lieluzvedums „Tiltiem pāri” ''Arēnā Rīga'', ko veido režisore Margo Zālīte un kurā uzstāsies dažādu valstu kori, dziedātāji Aminata un Daumants Kalniņš, dīdžejs Monsta, arī dejotāji, un kura noslēgumā dzirdēsim arī jaundarbu, kas tā arī saucas „Tiltiem pāri” un izteic koncerta galveno ideju.

Vērienīgā koru pasākuma laikā Latvija kļūs arī par kādas jaunas tradīcijas iedzīvinātāju, proti, tieši pie mums pirmo reizi notiks jauns televīzijas koru konkurss „Eirovīzijas gada koris”.

''Arēnā Rīga'' uz to pulcēsies īpaši izraudzīti amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm, Latviju pārstāvēs jau starptautiskais uzvaras guvušais meiteņu koris „Spīgo”.

Kori cels priekšā ļoti nopietnu programmu, sākot no tautasdziesmām līdz sarežģītām laikmetīgām kompozīcijām, un tos vērtēs augsta līmeņa žūrija: britu komponists Džons Raters, Latvijas mecosoprāns Elīna Garanča un šveiciešu diriģents Nikolass Finks.

Pirmais televīzijas koru konkurss „Eirovīzijas gada koris 2017” notiks 22.jūlijā - trešās Eiropas koru olimpiādes un Nāciju Lielās balvas izcīņas ietvaros, kuru norises sāksies 16.jūlijā un ilgs līdz 23.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti