Paziņoti pērnā gada radio hiti, kas pretendēs uz «Zelta mikrofonu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio hits" izvirzītas dziesmas (alfabētiskā secībā): "Es tā jūtos" – Katō un ZeBrene; "Karuseļi" – "Prāta vētra"; "Šamanis" – Aija Andrejeva un ZeBrene; "Tālāk jāiet" – "Dagamba" un Dārta Stepanova; "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)" – Dons, apkopojot Latvijas radiostaciju iesniegtās ziņas par Latvijas populārākajās radiostacijās skanējušajām dziesmām, paziņoja Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA).

"Zelta Mikrofona" balvai kategorijā "Radio hits" izvirzītas dziesmas (alfabētiskā secībā):

"Es tā jūtos" – Katō un ZeBrene

"Karuseļi" – "Prāta vētra"

"Šamanis" – Aija Andrejeva un ZeBrene

"Tālāk jāiet" – "Dagamba" un Dārta Stepanova

"Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)" – Dons

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopoja datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2021. gadā. Vērtējot gada radio hitu, vērā ņemtas 11 klausītākās Latvijas radiostacijas: Latvijas Radio Pieci, Radio Skonto, Kurzemes radio, Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Radio Star FM, Radio SWH, Radio TEV, Latgales radio, Latvijas Radio 6 (Radio NABA) un EHR Latviešu Hiti.

Lai noskaidrotu uzvarētāju visvairāk atskaņotās dziesmas kategorijā pēc to skanēšanas biežuma, dziesmas atskaņošanas reizes tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. "Nominācija "Radio hits" ir visobjektīvākā, lai novērtētu dziesmas popularitāti klausītāju vidū," pauda LaIPA izpilddirektore Liena Grīna. Viņa norādīja, ka tieši konkrētas dziesmas skanēšanas biežums radiostacijās atspoguļo to, cik pieprasīta un klausītāju iemīļota ir kāda kompozīcija: ""Zelta mikrofona" nominācijas "Radio hits" iepriekšējo gadu uzvarētājas dziesmas jau kļuvušas par mūsu populārās mūzikas klasiku, skanot radiostacijās gadu no gada, tāpēc es esmu pilnīgi pārliecināta, ka arī šī gada uzvarētāja dziesma un, protams, arī pārējās nominantes vēl ilgi priecēs Latvijas mūzikas mīļotājus."

Šogad mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" ieguvēji tiks paziņoti 26. februārī Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti