Paziņoti «Austras balvas 2018» nominanti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdienas, 6. novembra, rītā tikuši paziņoti mūzikas apbalvojumam “Austras balva 2018” nominētie ieraksti. Kā tas nu jau ir ierasts, plašākai publikai nominanti tika atklāti "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" raidījuma „Pieci Rīti” ēterā. Šogad “Austras balva” tiks pasniegta ceturto reizi, un iepriekš to ir saņēmuši solo māksliniece Alise Joste, kā arī grupas “Rīgas Modes” un “Satellites LV”. Šī gada balvu ieguvušais albums tiks paziņots īpašā ceremonijā 30. novembra vakarā, informēja balvas žūrijas pārstāvji.

 

2018. gada “Austras balvai” nominēti šādi albumi

  • Arturs Skutelis un Tvērumi “Nekad nekur”
  • “Domenique Dumont”  “Miniatures De Auto Rhythm”
  • Evija Vēbere  “Sirdsbūt”
  • Imants Daksis  “Ass”
  • “Instrumenti” “Atkala”
  • “Polifauna” “You Look Like A Lost Soul”
  • “Sigma” “Mitoloģijas”
  • “Spāre” “Masa”
  • “Tautumeitas” “Tautumeitas”
  • “The Sound Poets”  “Trīs”

 

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad balvai kvalificējās visi latviešu vai Latvijā dzīvojošu mūziķu radīti albumi, kas izdoti no pagājušā gada 19. oktobra līdz šī gada 18. oktobrim. Desmit labākos no tiem žūrija ir iekļāvusi nominantu sarakstā, pēc tam no nominētajiem albumiem izvēloties vienu uzvarētāju. Arī šogad “Austras balvas” ieguvējs vai ieguvēji saņems balvu turpmākās darbības veicināšanai no biedrības “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA).

Komentējot balvu, biedrības vadītāja Liena Grīna atzīst: ““Austras balva” mums ir svarīgs atskaites punkts, kad vienkopus ieraugām Latvijas mūziķu gada laikā paveikto darbu rezultātus, prieks ka LaIPA stipendija dod atspērienu un veicina Latvijas mūzikas un kultūras radošo izaugsmi.”

Turpinot pagājušajā gadā iesākto, arī šogad plānots balvas nominantu koncerts, ko tiešraidē pārraidīs "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv", “LSM.lv” un “Delfi.lv” – tas notiks 30. novembrī Mūzikas namā “Daile” un noslēgsies ar balvu ieguvušā albuma paziņošanu. Koncertu būs iespējams apmeklēt arī ikvienam mūzikas cienītājam – sīkāka informācija par to tiks paziņota jau tuvākajā laikā. Tāpat visi nominētie mūziķi tiks aicināti uz intervijām “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv", kur raidījumā “Pilnīgs Vakars” viņus intervēs Aleksis Vilciņš un Karmena Stepanova.

“Austras balvas” žūrijā arī šogad, līdzās tās dibinātājiem Laurim Anstrautam un Normundam Vucānam, darbojas Latvijas respektablākie mūzikas žurnālisti, kā arī vairāki mūzikas industrijas profesionāļi. To skaitā atrodami laikraksta “Diena” mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, portāla “TVNET” mūzikas žurnālists Jānis Žilde, “Radio 7” dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, Radio “Naba” ētera personība Atis Žagars, “Music Export Latvia” izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla “Delfi” kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla “Satori” redaktors Ilmārs Šlāpins, portāla LSM.lv mūzikas žurnāliste Aiga Leitholde, kluba “Depo” vadītājs Guntis Vanags, kā arī mūziķis Edgars Žilde, kurš pārstāv pagājušā gada uzvarētājus - grupu “Satellites LV”. Tāpat žūrijā atrodami arī mūzikas žurnālisti no kaimiņvalstīm – laikraksta “Lietuvos Rytas” mūzikas žurnālists Ramūnas Žilnis, kā arī Baltkrievijas mūzikas portāla “Experty.by” galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs un Igaunijas sabiedriskās radiostacijas “Raadio 2” dīdžejs Eriks Morna. Jāatzīmē, ka arī šogad “Austras balvu” papildinās portāla “Delfi” organizētais auditorijas balsojums, kurā savu favorītu no nominētā desmitnieka varēs izvēlēties klausītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti