Paziņotas 15 «Muzikālās bankas» finālšova dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Noslēdzies “Muzikālās bankas 2019” pirmās kārtas balsojums, līdz ar to noskaidrotas 15 fināla dziesmas, kas turpina sacensību par 20. jubilejas gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā “Muzikālā banka”. Otrās kārtas balsojums turpināsies līdz 23. janvārim. Izvēlēties un nobalsot par savu gada vērtīgāko dziesmu iespējams aptaujas mājaslapā.

15 fināla dziesmas noskaidrotas, apkopojot klausītāju balsis un ekspertu vērtējumu.

“Muzikālās bankas 2019” finālšovs notiks 1. februārī pulksten 19.00 Daugavpils Olimpiskajā centrā. Tiešraidē finālšovu varēs dzirdēt LR2 un redzēt LTV1 kanālā un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv

“Muzikālās bankas 2019” finālšovā uz skatuves skanēs:

  • “Bungādiņas” – Aija Andrejeva
  • “Cilvēks” – Ivo Fomins
  • “Dzīvot citādāk” – Aminata un ''Tautumeitas''
  • “Es gāju par tālu” – Katō
  • “Es nāktu mājās” – Dons 
  • “Es varu būt tā” – Patrisha
  • “Kamēr” – “Triānas parks” un Intars Busulis
  • “Kamēr vien mēs esam” – Markus Riva x Dināra Rudāne
  • “Maiga vara” - Aminata
  • “Piededzini mann” – “Singapūras satīns” (piedalās Horens Stalbe)
  • “Sāc ar sevi” – “Musiqq”
  • “Tās vēl nav beigas” – “Dzelzs vilks”
  • “Te saule aust” – “Instrumenti” un “Prāta vētra”
  • “Tik skaļi” – “Neon Saturdays” (piedalās Reiks)
  • “Uzmācīga melodija (Mani)” – “Astro’n’out”

“Prieks, ka šogad finālā redzēsim “Muzikālās bankas” debitantus, kas, iespējams, liks sarosīties mūsu aptaujas "vecajiem bukiem". Protams, neiztiksim bez “grandiem” – tautā mīlētākajiem mūziķiem. Kā jau jubilejas gadā piedien, esam parūpējušies, lai arī pasākuma otrā daļa būtu īpaši spilgta un iespaidīga. Nevaru sagaidīt svētku tikšanos Daugavpilī,” stāsta Latvijas Radio 2 galvenais satura redaktors Kaspars Mauriņš.

Līdz 23. janvārim interneta balsojums turpinās un klausītāji ir aicināti atdot savu balsi par mīļāko dziesmu, lai noteiktu vietu secību, kādā sarindosies gada labākās dziesmas pirms finālšova 1. februārī. 

Jau tradicionāli fināla balsojuma rezultātus proporcionāli 50:50 nosaka klausītāju balsojuma un ekspertu vērtējuma kopsumma.

"Muzikālās bankas" balva
"Muzikālās bankas" balva

Kopā ar klausītājiem šogad dziesmas vērtē profesionāla un starptautiska “Muzikālās bankas” ekspertu padome, kurā piedalās komponists Jānis Lūsēns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, ģitārists, komponists un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Kaspars Zemītis, kordiriģents Ints Teterovskis, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūzikas grupas ''Auļi'' un studijas ''Lauska'' vadītājs Kaspars Bārbals, dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta, biedrības “Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke, Igaunijas ''Raadio 2'' galvenā redaktore, TV personība un mūzikas pētniece Mārja Merivo-Parro un Lietuvas Radio LRT mūzikas žurnālists Ramūns Zulnis.

Visi aptaujas “Muzikālā banka 2019” finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 20 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās pulksten 14.05 un sestdienās no pulksten 12.10. Ar klausītāju balsojumu "Muzikālās bankas" mājaslapā tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

“Muzikālās bankas” aptauja ik gadu noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju puses tiek novērtēti visaugstāk. Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, “Muzikālās bankas” noslēguma ceremonija jau otro gadu notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti