Pavasarī gaidāmi festivāla «Windstream» koncerti tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Orķestra “Rīga” ikgadējais pavasara festivāls “Windstream” šogad notiks divos posmos – pavasarī gaidāmi tiešsaistes pasākumi, bet rudenī, ja to atļaus epidemioloģiskā situācija, notiks klātienes koncerti, informēja festivāla organizatori.

Festivāla pavasara posmā gaidāmi trīs notikumi tiešsaistē. Koncerts “Un miers virs zemes” komunistiskā genocīda upuru piemiņai sadarbībā ar Latvijas nacionālo vēstures muzeju un režisoru Kārli Anitenu 25. marta vakarā izskanēs kā koncertstāsts, kurā orķestra atskaņotā mūzika mijiedarbosies ar vēstures liecībām par Latvijas valsts pagātni.

Lielās Piektdienas koncertā, 2. aprīlī, Orķestris “Rīga” atskaņos tematiski atbilstošu mūziku, izceļot mūsdienu mūzikas komponistu darbus, bet Otrajās Lieldienās, turpinot “Windstream” festivāla tradīciju, skanēs bērniem un ģimenēm veltīts koncertstāsts-pasaka. Orķestris “Rīga” piedāvās Imanta Ziedoņa “Zaļās pasakas” atskaņojuma interpretāciju, kurā pasaku stāstīs aktieris Enriko Avots, bet muzikālos tēlus uzburs latviešu komponistu – Selgas Mences, Ērika Ešenvalda, Platona Buravicka, Anitras Tumševicas, Evijas Vecumnieces, Ievas Klingenbergas, Lauras Gustovskas un Jutas Bērziņas – radīta mūzika orķestra sniegumā. Pasaku ar tēlainu kustību papildinās mīms Pēteris Rimšs un video ierakstu atdzīvinās Adriāna Toma Kulpes pasakas vizualizācijas.

Festivāla rudens posmā Orķestris “Rīga” cer tikties ar klausītājiem klātienē – oktobrī divos koncertos Lielajā ģildē. Koncertā “Kazanova uz planētas zeme” programmā iecerēta Johana de Meija mūzika ar Koncertu čellam un orķestrim “Kazanova” un komponista 3. simfoniju “Planēta zeme” priekšplānā. Savukārt koncerts “Katedrāle un roks” nesīs jaunas vēsmas pūšaminstrumentu skanējumā, orķestrim saspēlējoties ar pašmāju mūziķu rokgrupu un dziedātājiem Ati Zviedri un Ati Ieviņu. Programmā skanēs Viļņa Šmīdberga jaundarbs, kas radīts iedvesmojoties no rokgrupas “Katedrāle” zelta laikiem, kā arī britu rokgrupai “Deep Purple” veltīta Džona Lorda kompozīcija – Koncerts grupai ar orķestri.

Festivāla pavasara koncerti bez maksas būs pieejami internetā – Orķestra “Rīga” “Facebook” un “YouTube” kontos.

Festivāls notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti