Rīta Panorāma

Intervija ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti

Rīta Panorāma

Intervija ar Ivaru Godmani

Pauls, Peters un Muktupāvels programmā " Krāsu balāde"

Pauls, Peters un Muktupāvels satiekas programmā «Krāsu balāde. Vārds mūzikā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai jaunās koncertprogramas "Krāsu balāde. Vārds mūzikā" nosaukums iegūtu pilnību, maestro Raimonds Pauls, dzejnieks Jānis Peters un mūziķis Zigfrīds Muktupāvels esot fantazējuši krietnu laiku. Katram vārdam programmā ir nozīme, nekā lieka - klavieres, melodija un runātais dzejas vārds. Programma skanēs mūzikas namā "Daile" 1. un 2.aprīlī.

Raimonda Paula jaunā koncertprogramma "Krāsu balāde. Vārds mūzikā" ar Jāņa Petera jaunāko dzeju, kas radīta pēdējā gada laikā, veidota kā literāri muzikāls vakars. Koncertprogramma apvieno komponista un dzejnieka līdz šim nedzirdētu un nepublicētu daiļradi.

Programmā iekļautas 15 dziesmas, kas rakstītas un iestudētas ar dramaturģisku ievirzi, ar mērķi radot maestro un Jāņa Petera muzikālu vizītkarti, kas raksturo abu autoru profesionālo būtību laika ritumā. Koncertprogramma iecerēta intīmā un nostaļģiskā gaisotnē. To izpildīs Raimonds Pauls (klavieres) un Zigfrīds Muktupāvels (balss partijas un dzejas lasījumi).

Raimonds Pauls par koncertprogrammu saka: "Man šķiet, ka šis dziesmu cikls ir izdevies." Savukārt Zigfrīds Muktupāvels atklāj: "Tas ir labākais, kas manā mūžā ar mani ir noticis."

"Nu vairāki no maniem neskaitāmajiem dzejoļiem ir pārvērtušies. Jaunākie, kuri ar savu muzikālo dziļumu nelaiž vaļā arī pēc diska noklausīšanās vairākas reizes. Nāciet uz mūzikas namu "Daile", sagaidīsim pavasari ar dziesmu, bet rudenī Dzejas dienās atkal dzirdēsiet šo priekšnesmumu no jauna," stāsta Jānis Peters.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti