«Pat Metheny Unity Group» Rīgā uzsāk Eiropas koncertturneju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Kongresu namā 26. aprīlī Eiropas koncertturneju uzsāks 20 “Grammy” balvu ieguvējs Pets Metenijs ar  apvienību “Pat Metheny Unity Group”. Koncerta laikā tiks prezentēts grupas jaunais mūzikas albums “KIN (←→)”. 

Koncerts Rīgā klausītājus priecēs ar akustiski sarežģītu, klasisku un neparastu, bet tajā pašā laikā modernu skanējumu, kurā paredzēts izmantot jaunākās skaņu sistēmas un instrumentus. Grupas jaunpienācējs Džulio Karmasi vien spēlēs 12 mūzikas instrumentus, kā arī uzstāsies kā vokālists.

"Pat Metheny Unity Group” uzstāšanās apskaņošanu nodrošinās 15 cilvēku liela tehniķu brigāde.

Grupas līderis, džeza ģitārists, komponists Patriks Brūss „Pets” Metenijs ir 20 „Grammy” balvu laureāts desmit dažādās kategorijās. Mūziķa prestižo balvu klāstu papildina neskaitāmas uzslavas „DownBeat” kritiķu un „JazzTimes Magazine” lasītāju aptaujās, topu virsotnes prestižajā džeza žurnālā „All About Jazz”, „Billboard” un daudz citu dažādu nomināciju un balvu. Savukārt, “Pat Metheny Unity Band”, no kuras izveidojusies šobrīd esošā “Pat Metheny Unity Group”, ir vienīgā grupa “Grammy” balvu pasniegšanas vēsturē, kas ieguvusi septiņas balvas par septiņiem albumiem pēc kārtas.

Metenijs ir viens no četriem džeza ģitāristiem, kurš kopš 1957. gada ir iecelts prestižajā mūzikas žurnāla „Downbeat” mūziķu slavas zālē - „Downbeat Hall of Fame”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti