Paškeviča džeza klubā uzstāsies Mailza Deivisa saksofonists Riks Margica

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saksofonu festivāla “Jazz Room” otrajā sesijā, ar kuru Vecrīgā, Palasta ielā 10, oficiāli tiks atvērts “Pashkevich Jazz Club”, 19. un 20. maijā uzstāsies leģendārā trompetista Mailza Deivisa grupas saksofonists Riks Margica no ASV, kā arī modernā džeza trio “The Infiltrators”, kurā apvienojušies Lietuvas vadošie mūsdienu džeza mūziķi.

Lietuviešu apvienība kluba viesus priecēs jau 19. maijā, kad uz skatuves kaimiņvalsts mūziķiem pievienosies arī Deniss Paškevičs. Trio “The Infiltrators” muzicē Jans Maksimovičs (saksofons, elektronika), Dmitrijs Golovanovs (tautiņinstrumenti, elektronika) un Arkādijs Gotsmans (bungas, perkusijas). Grupa piedāvā eksperimentālās mūzikas, free jazz un ambient sajaukumu.

Taču nedēļas nogales centrālais džeza notikums pilsētā būs 20.maijā, kad kopā ar Denisa Paškeviča kvartetu uzstāsies visā pasaulē zināmais amerikāņu saksofonists Riks Margica, kurš muzicējis kopā ar Mailzu Deivisu un sastrādājies arī ar tādiem džeza grandiem kā Tonijs Viljamss, Bobijs Hačersons, Makkojs Tainers, Čiks Korea un daudziem citiem, kā arī sarakstījis daudzas saksofonmūzikas programmas un pat pāris simfonijas.

55 gadus vecais tenorsaksofonists visvairāk ietekmējies no tādām džeza leģendām kā Veins Šorters, Maikls Brekers un Džons Koltreins. Viņš studējis trīs prestižās mūzikas ievirzes augstskolās – Bērklijā, Maiami un Ņūorleānā. Margica savus soloierakstus izdevis gan leģendārajā “Blue Note” izdevniecībā, gan citos džeza leiblos.

“Pashkevich Jazz Club” izveidots ar mērķi regulāri piedāvāt Rīgā starptautiska mēroga džeza mākslinieku programmas dažādām auditorijām. Tajā būs iespējams dzirdēt dažādu žanru džeza mūziku un uzstāsies arī dīdžeji. Palasta ielā 10 durvis būs atvērtas visas nedēļas dienas no plkst. 10.00 līdz pēdējam klientam. Klubs darbosies arī kā restorāns, kurā tiks piedāvāta fusion stila virtuve un klubu vadīs viens no Latvijā atzītākajiem un atpazīstamākajiem šefpavāriem – Mareks Voiteckis.

Pirmā saksofonu festivāla “Jazz Room” sesija notika pērnā gada novembrī K. K. fon Stricka villā un tajā piedalījās trīs Baltijas valstu vadošie saksofonisti: Deniss Paškevičs (Latvija), Villu Veski (Igaunija) un Ļudas Mockūnas (Lietuva), kā arī īpašais viesis - Eiropas džeza aprindās labi zināmais ģitāras improvizācijas meistars Marks Dukrē no Francijas.

Koncertu sākums 19. un 20. maijā “Pashkevich Jazz Club” plkst. 20.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti