Pasaules operas dienai veltītā digitālā koncertā skanēs cikla «Kopā» koncerta fragments

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šogad Pasaules operas dienu, kas visā pasaulē tiks atzīmēta 25. oktobrī, atzīmēs ar jauna globāla mēroga digitālo koncertu, kurā būs skatāmi gan pasaulslavenu dziedātāju, gan jauno operas solistu priekšnesumi, tai skaitā Latvijā radītā opermūzikas projekta “Kopā” koncerta fragments ar basa Andreasa Bauera Kanabas uzstāšanos, informēja projekta “Kopā” veidotāji.

Pasaules operas dienai veltīto koncertu rīko “Opera Europa”, “Opera America”, “Opera Latinoamerica” sadarbībā ar “Opera for Peace”. Koncertā būs skatāmi gan pasaulslavenu dziedātāju kā Sondra Radvanovski (Sondra Radvanovsky), Denisa Greivsa (Denyce Graves),  Luka Pisaroni (Luca Pisaroni), Izabela Leonarda (Isabel Leonard), Braiens Džeigds (Brian Jagde), Golda Šulca (Golda Schultz), Elza Dreisiga (Elsa Dreisig), gan daudzsološu jauno operas solistu priekšnesumi no sešiem kontinentiem.

Piedalīties prestižajā notikumā uzaicināts arī Latvijā radītais projekts “Kopā” ar izcilā basa Andreasa Bauera Kanabas priekšnesumu no cikla “Kopā” noslēguma koncerta Mazajā ģildē.

Virtuālais koncerts tapis sadarbojoties tādām pasaulē pazīstamiem teātriem un operas kompānijām kā Bavārijas valsts operu Minhenē, “Opéra Comique” Parīzē, “National Opera Center” Ņujorkā, Keiptaunas operu, Siāmas operu, “Gran Teatre del Liceu” teātri Barselonā, Veksfordas operas festivālu un citiem.

“Projekta “Kopā” panākumi ir pārsteigums mums pašiem. No eksperimentālas idejas, iesaistot mūsu izcilos māksliniekus, Latvijas kultūrvietas, daudzus jo daudzus cilvēkus un ar atbalstītāju palīdzību – kopā esam nokļuvuši notikumā, kas aizsniegs operas cienītājus visā pasaulē,” stāsta projekta autore un producente Daina Markova.

Pasaules operas dienas svētku koncerts pulcēs dziedātājus sešos kontinentos un četrās laika zonās. Latvija un projekts “Kopā” ir uzaicināts piedalīties koncerta kulminācijā 4. daļā pulksten 15:00 pēc Ņujorkas laika (21:00 pēc Latvijas laika), ko vadīs pasaulslavenās operas zvaigznes soprāns Lisete Oropeza (Lisette Oropesa) un tenors Lovrencs Braulijs (Lawrence Brownlee). Latvijas projekts “Kopā” uzaicināts piedalīties ar priekšnesumu, kurā skanēs Mefistofeļa rondo no Šarla Guno operas “Fausts” no koncerta Melngalvju namā, ko atskaņos izcilais bass Andreass Bauers Kanabas (Andreas Bauer Kanabas) un pianists Mārtiņš Zilberts.

Koncerta 4.daļa būs skatāma šeit. Papildu informācija par plānoto koncertu pieejama "OperaVision" mājaslapā.

Andreasa Bauera Kanabas uzstāšanās ciklā "Kopā" ieraksts skatāms arī Replay.lv":

KONTEKSTS:

Koncertu ciklā “Kopā” 2020. gada vasarā koncertus sniedza Latvijas operdziedātāji Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa un Sonora Vaice.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla “Kopā” idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veics Ilze Sprancmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti