Pasaules mūzikas festivāls «Porta» izziņo koncertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules mūzikas festivāls "Porta" izziņojis vairākus koncertus. Vasaras izskaņā Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā skanēs grupa "Raxtu raxti" un Eivora no Fēru salām, bet rudens koncertā – mākslinieki no Somijas, Itālijas un Francijas.

Jau 20. augustā pulksten 19.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar programmas “Vidū saule” pirmatskaņojumu vasaras noslēgumu ieskandinās muzikālā apvienība "Raxtu Raxti", savukārt, koncerta otrajā daļā būs iespēja baudīt Fēru salu mākslinieces Eivora (Eivør) jaunāko darbu izlasi no mūzikas albuma "Segl". Koncertā Eivora sadarbībā ar Saulkrastu jaukto kori "ANIMA" klausītājiem atskaņos vēl iepriekš nedzirdētus skaņdarbus un aranžijas, veidotas speciāli šim pasaules mūzikas notikumam, informēja rīkotāji.

"Pasaules mūzikas festivāla "Porta" tradicionālajā rudens koncertā 23. oktobrī Mūzikas namā "Daile" klausītāji varēs jaunā gaismā atklāt somu, itāļu un franču mūzikas skanējumu. Koncerta pirmajā daļā somu apvienība "Wimme&Rinne" savu mūziku ietērps neparastās skaņās, sāmu joikošanas stilu savijot ar elektronisko un eksperimentālo džezu. Koncerta otrajā daļā seši vīri no franču–itāļu grupas "Lalala Napoli" ļaus iejusties gan tarantellas ritmos, gan dvēseliskos mūzikas stāstos, ar rāmjos neievietojamu enerģiju un muzikālu dāsnumu ieraujot klausītājus draudzības un dzīves svinēšanas pilnos svētkos," pastāstīja organizatori.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti